Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunim izveidota aplikācija

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunim 116111 ir izveidota bezmaksas aplikācija lietošanai mobilajos tālruņos, portālu Diena.lv informēja Labklājības ministrijā. 

Aplikācija Bērnu tālrunis sākotnēji būs pieejama lejupielādei Google Play veikalā, taču pakāpeniski aplikācija tiks pielāgota lietošanai arī citās mobilo tālruņu operētājsistēmās.

Aplikācija galvenokārt paredzēta bērniem un pusaudžiem, lai atvieglotu un dažādotu psiholoģiskās palīdzības saņemšanas iespējas. Ar aplikācijas palīdzību bērni un pusaudži, kas nokļuvuši krīzes situācijā, var zvanīt un saņemt e-konsultācijas. Tieši tāpat ar šīs aplikācijas palīdzību var iegūt informāciju par Uzticības tālruni 116111, būtiskākās ziņas par iespējām pasargāt sevi no vardarbības, informāciju par bērnu tiesībām un pienākumiem, kā arī interneta drošību.

Uzticības tālrunī 116111 – ar aplikācijas starpniecību būs iespēja uzzināt vairāk gan par pašu tālruni, gan iespējamiem apdraudējumiem, riskiem un krīzes situācijām, kuru dēļ vērts meklēt profesionāla psihologa atbalstu”, norāda VBTAI Ģimeņu ar bērniem atbalsta departamenta direktore Amanda Vēja.

Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis darbojas kopš 2006. gada 1. februāra. Tas izveidots, lai sniegtu bērniem un pusaudžiem psiholoģisko palīdzību un atbalstu krīzes situācijās. Nereti palīdzība un konsultācijas tiek sniegtas arī vecākiem, pedagogiem u.c. speciālistiem, kuriem ikdienā nākas saskarties ar bērniem

Uzticības tālruņa konsultanti ir profesionāli psihologi, kuri uzklausa, sniedz atbalstu un kopīgi ar zvanītāju meklē piemērotākos risinājumus grūtā brīdī. Zvans uz Uzticības tālruni 116111 ir bezmaksas, zvanot gan no fiksētā, gan mobilā telefona.

Jau vēstīts par Rīgas Pašvaldības policijas un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta aplikācijām, kuras izveidotas ar mērķi atvieglot iedzīvotāju saziņu ar atbildīgajiem dienestiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šokolādīgi saldie

Šokolādes un kafijas deserti piemēroti aukstās un vējainās pavasara dienās.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko