Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FIB direktors: Visiem nekavējoties jāaizklāj savu datoru tīkla kameras

ASV Federālās izmeklēšanas biroja (FIB) vadītājs Džeimss Komijs sacījis, ka visiem iedzīvotājiem vajadzētu sekot ASV valsts pārvaldes iestāžu piemēram un aizklāt savu datoru tīkla kameras brīžos, kad tās netiek izmantotas, ziņo portāls The Independent

Komijs sacījis, ka pašlaik tīkla kameras ir viena no lielākajām balvām, ko hakeris var iegūt, uzbrūkot datoram. FIB direktors tīkla kameru aizklāšanu nosaucis par "saprātīgu lietu", jo hakeri, piekļūstot tai, var iegūt informāciju ne tikai par cilvēka privāto dzīvi, bet arī par viņa paradumiem, kā arī piekļūt informācijai gan par fizisko, gan digitālo drošību. 

Nesen medijos parādījās attēli, kur bija redzams Facebook dibinātājs, miljardieris Marks Cukerbergs un viņa dators. Acīgākie sociālo tīklu lietotāji pamanīja, ka arī viņa datora tīkla kamera ir aizklāta. 

Independent atgādina agrāk medijos ziņoto, ka pats FIB izmanto tīkla kameras, lai vāktu informāciju. Tāpat iepriekš ziņots, ka vairāku citu valstu valdības ir izmantojušas tīkla kameras, lai vāktu informāciju. Šādus brīdinājumus pauda arī skandalozais Edvards Snoudens. 

Digitālās drošības eksperti regulāri atgādina, ka viens no lielākajiem draudiem drošība internetā ir tieši pašu lietotāji paradumi. Cilvēki mēdz neuzmanīgi rīkoties gan ar savu privāto informācija, gan finansiālo informāciju, tādējādi palīdzot ļaundariem.

Dažādās kompānijas arī sākušas izstrādāt nieciņus un rotaļlietas, ko izmantot, lai aizklātu tīkla kameras.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko