Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

IBM: Jau tuvākajā nākotnē būs ierīces, kas spēs lasīt cilvēku domas

ASV informācijas tehnoloģiju kompānija IBM prognozē, ka jau tuvākajā nākotnē ierīces spēs lasīt cilvēku domas. Šādas prognozes pasaulē zināmais uzņēmums pamato ar sabiedrības attīstības tendencēm un pētījumiem, kas augļus varētu nest jau ap 2017. gadu.

Savā ikgadējā novērtējumā par tuvākajā nākotnē gaidāmajiem jaunizgudrojumiem IBM arī atgādina - iekārtas, kas spētu lasīt domas, gadu desmitiem bijusi vien fantāzija, taču drīzumā tā varētu kļūt par realitāti.

"IBM zinātnieki ir vieni no tiem, kas pēta, kā iespējams savienot smadzenes ar iekārtām, piemēram, datoru vai viedtelefonu," skaidro uzņēmums.

Realitātē tas izpaustos tā, ka būtu iespējams kādam piezvanīt, vien iedomājoties par šo cilvēku, vai ar domām pārbīdīt kursoru datora ekrānā. Turklāt gaidāmas izmaiņas arī cilvēku identificēšanā, piemēram, ierasto paroļu vietā varētu tikt noskanēta cilvēka acs tīklene vai atpazīta seja vai balss.

"Iedomājaties, ka jūs varēsiet pieiet pie bankomāta, lai droši izņemtu naudu, vienkārši nosaucot savu vārdu vai ieskatoties nelielā sensorā, kas varēs atpazīt jūs tīklenes unikālo rakstu," nākotnes vīziju ieskicē IBM. "Tāpat jūs varētu pārbaudīt sava konta atlikumu ar mobilo tālruni vai planšetdatoru."

IBM paredz arī, ka nākotnē būs iespējams saražot elektroenerģiju no jebkāda veida kustības - sākot no iešanas vai braukšanas ar velosipēdu līdz pat ūdenim, kas ēkās plūst pa cauruļvadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko