Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Internetu Latvijā un citviet Eiropā visbiežāk pārlūko no Chrome

Dati par interneta pārlūku lietojumu 12 Eiropas valstīs laikā no 2015.gada 8. līdz 14.jūnijam skatāmi šajā attēlā.
Eiropā interneta pārlūkošanai visbiežāk izmanto interneta pārlūku Google Chrome, pēc kura popularitātes ziņā seko Mozilla Firefox, Internet Explorer, Opera un Chrome Mobile, liecina gemiusTraffic dati, informē Gemius pārstāve Elīna Platonova.

Lielākais lapu skatījumu skaits no Chrome starp visām apskatītajām valstīm novērots tieši Latvijā, kur no Chrome tiek ģenerēta teju puse (49%) no visiem interneta lapu skatījumiem. Otrs visbiežāk izmantotais interneta pārlūks Latvijā ir Mozilla Firefox ar 24% no visiem lapu skatījumiem. Tikmēr 9% interneta lapu skatījumu bijuši ar Internet Explorer

Arī pārējās Baltijas valstīs lielākā daļa (vidēji 34%) no visiem lapu skatījumiem bijuši tieši no Chrome pārlūka. Atšķirībā no Latvijas, otrs populārākais pārlūks abās pārējās Baltijas valstīs ir Internet Explorer – Igaunijā ar Internet Explorer skatīti 27%, bet Lietuvā – 20% interneta lapu, bet ar Firefox - 17%.

Tādās valstīs kā Baltkrievijā, Ukrainā un Krievijā salīdzinoši lielu popularitāti bez jau minētajām pārlūkprogrammām iemanto arī interneta pārlūks Opera, no kura skatīti attiecīgi 30%, 18% un 13% interneta lapu. Savukārt Horvātijā 19% lapu skatījumu bijuši no Chrome Mobile un WebKit Mobile pārlūkiem.

Reitings balstīts uz lapu skatījumu skaitu, kas veikts no attiecīgā interneta pārlūka interneta lapās, kuras iekļautas gemiusTraffic pētījumā katrā no valstīm.

gemiusTraffic ir Gemius web analītikas rīks, ko izmanto vairāk nekā 20 valstīs Eiropā, Tuvajos Austrumos un Ziemeļāfrikā (EMEA reģions).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šokolādīgi saldie

Šokolādes un kafijas deserti piemēroti aukstās un vējainās pavasara dienās.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko