Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

LMT un Nokia gatavojas vieni no pirmajiem Eiropā ieviest 5G

Pieaugot mobilā interneta un viedpalīgu popularitātei, kā arī attīstoties industriālajiem mobilajiem risinājumiem, Latvijas Mobilais Telefons (LMT) kopā ar telekomunikāciju tīkla infrastruktūras ražotāju Nokia gatavojas jaunās paaudzes 5G tīkla ieviešanai Latvijā. LMT jau šogad uzstādīs ar 5G tehnoloģiju savietojamas jaunās bāzes stacijas, un no pirmdienas visā Latvijā LMT tīklā tiek ieviests jaunās paaudzes mobilais lietu interneta tīkls.

5G tiek uzskatīts par dzinējspēku jaunajai industriālajai revolūcijai, kas ļaus automatizēt sarežģītus uzdevumus. Nokia jau šogad plāno kā pirmie pasaulē testa režīmā piedāvāt 5G Dienvidkorejā, savukārt LMT varētu būt viens no pirmajiem ar 5G ieviešanu Eiropā.

Gatavojoties 5G, pirmdien LMT tika sākta arī pirmā Latvijā jaunās paaudzes mobilā lietu interneta tīkla darbība. Tas ir izdalīts atsevišķs kanāls LMT mobilajā tīklā tikai lietu interneta datu pārraidei. Jaunais lietu interneta kanāls ir starptautiski standartizēts risinājums, kas ļauj savstarpēji sazināties dažādām lietām un veidot lietotnes efektīvakai sensoru datu izmantošanai. LMT sadarbojas ar Rīgas Tehnisko universitāti, nodrošinot iespēju piekļūt jaunākajām mobilajām tehnoloģijām. Tas dos iespēju izmēģināt un izpētīt inovatīvu risinājumu iespējas nākotnē.

"Panāktā vienošanās ar Nokia ir liels solis LMT un Latvijas ceļā uz 5G tehnoloģiju. Tas noticis, pateicoties LMT tīkla infrastruktūras kvalitātei un inovatīvajai pieejai pakalpojumu attīstībā. Latvijas pētnieki, studenti un uzņēmēji varēs izmantot mūsu lietu interneta kanālu izpētei un biznesa risinājumu veidošanai. Apvienojot gudras tehnoloģijas, gudrus prātus un labas idejas, nostiprināsim Latvijas viedvalsts potenciālu, lai šī būtu labākā vieta, kur dzīvot un strādāt," norādījis LMT prezidents Juris Binde.

5G nav tikai vēl ātrāks mobilais internets. Tas desmitkārtīgi uzlabos reakcijas laiku datu pārraidei. Tādējādi, piemēram, bezpilotu auto ātri varēs reaģēt uz apkārt notiekošo, un ārsts no Latvijas varēs attālināti operēt pacientu jebkurā vietā pasaulē. 5G ļaus ievērojami palielināt internetam vienlaicīgi pieslēgtu ierīču skaitu un uzlabos to darbību mobilajā tīklā. Līdz ar to tikai ar miniatūrām baterijām dažādi sensori autonomā režīmā varētu darboties pat desmit gadus, uzsvērts LMT un Nokia paziņojumā.

Top komentāri

Izdienas lietotājam
I
tas 5G nemaz tik ļoti nav vajadzīgs, bet maksāt par visiem šiem jauninājumiem maksās visi
Tas Brīdis
T
Ir klāt, kad nevarēsi nedz pirkt, nedz pārdot bez šīs mazās 5G ierīces, kura būs "iečipota" organismā jo baterija tādai ierīcei darbosies 10 gadus... Totāla kontrole ir klāt
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 19.04.2024.

Eskalatorus izdomājuši vārguļi, kas nespēja kāpt augšā vai lejā pa kāpnēm bučojoties.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko