Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Nodibināts fonds ar 10 miljoniem ASV dolāru, ko investēt jaunajos Austrumeiropas IT uzņēmumos

Augsta riska kapitāla investīciju fonds "Speedinvest", arī saukts par "enģeļu fondu", saņēmis desmit miljonu ASV dolāru (aptuveni pieci miljonu latu) finansējumu, lai veiktu investīcijas jaundibinātos Austrumeiropas informācijas tehnoloģiju (IT) un augstu tehnoloģiju uzņēmumos, ziņo IT portāls "TechCrunch".

Fonds ir gatavs jaundibinātos uzņēmumos ieguldīt līdz pat 500 000 eiro (ap 350 000 latu) un uzņēmumam nozīmēt vadības līmeņa speciālistu vai menedžeri, kas palīdzēs tam īstenot savas biznesa idejas un plānu, raksta portāls. Austrumeiropas uzņēmumi varēs arī darboties, izmantojot fonda biroju ASV Silīcija ielejā.

"TechCrunch" neatklāj fonda kapitāla avotu, taču norāda, ka tā dibinātāji nesen, pārdodot kapitāla daļas, likvidējuši investīcijas agrākos projektos, kuri sasnieguši zināmu briedumu un patstāvību. Firmas dibinātāji pārsvarā ir austrieši un vācieši. Galvenais investīciju virziens būšot mobilajos sakaros un interneta tehnoloģijās un risinājumos.

"Esam radījuši jaunu fonda modeli, jo ticam, ka varam uzlabot līdzšinējos jaundibināto uzņēmumu finansēšanas modeļus. Neesam biznesa inkubatori, neesam banķieri, neesam arī tipiski riska kapitālisti," rakstīts "Speedinvest" mājaslapā.

Lapā skaidrots, ka fonds piedāvā investīciju objektiem "uzņēmējdarbības sākšanā pieredzējušus talantus" kā aktīvus menedžerus, kas līdzdarbotos firmas vadībā vai speciālajos projektos laiku no trīs mēnešiem līdz gadam. "Viņi visi ir vairākkārt piedzīvojuši pilnu dibināšanas ciklu, no uzņēmuma dibināšanas līdz investīcijas pārdošanai," raksta "Speedinvest".

"TechCrunch" raksta, ka "Speedinvest" paziņos par saviem pirmajiem investīciju projektiem konferencē "Startup Week: The European Startup Festival", kas notiks Vīnē no 3.oktobra līdz 7.oktobrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko