Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Sarežģītākais mobilo ierīču Trojas zirgs spējīgs pilnībā pakļaut Android ierīci

Android platformā strādājošajām mobilajām ierīcēm domātās ļaunprogrammatūras sarežģītības ziņā vairs neatpaliek no tām, kas paredzētas uzbrukumiem datoriem, un pašlaik vissarežģītākais mobilo ierīču Trojas zirgs Triada spējīgs pilnībā pakļaut Android ierīci, aģentūru LETA informēja virtuālās drošības risinājumu izstrādātāja _Kaspersky Lab _pārstāvji.

KasperskyLab eksperti konstatējuši, ka Triada no tehniskā viedokļa ievērojami pārspēj visas citas līdzīgās ļaunprogrammatūras.

Triada raksturīgās iezīmes ir prasme ieviest savu kodu visās lietotnēs, kas atrodas inficētajā ierīcē, kā arī iespēja mainīt to darbības loģiku. Turklāt ļaunprogrammatūra rūpīgi slēpj savas klātbūtnes pēdas sistēmā, tāpēc to nav viegli atklāt un likvidēt. Šis apdraudējums ir īpaši aktuāls Android 4.4.4 versijas un vecāku versiju lietotājiem.

Triada iegūst piekļuvi visām lietotnēm, izmantojot vecākprocesu Zygote, kas ir visu Android lietotņu veidne. Nonākot šajā procesā, ļaunprogrammatūra kļūst par veidnes daļu.

Šis ir pirmais gadījums, kad uzbrucēji izmanto vecākprocesu Zygote. Agrāk šādi paņēmieni tika aplūkoti vienīgi no teorētiskā viedokļa, atklāj eksperti.

Cita Triada raksturīga iezīme ir tā modulārā struktūra. Galvenā lejupielādēšanas programma instalē ierīcē dažādus ļaunprogrammatūras moduļus, kam piemīt tās funkcijas, kādas tobrīd ir vajadzīgas uzbrucējiem. Turklāt Trojas zirgs slēpj savus moduļus no instalēto lietotņu un pakotņu saraksta, kā arī no palaisto pakalpojumu saraksta. Visi moduļi glabājas sistēmas mapēs, kurām ļaunprogrammatūra saņem piekļuvi ar nesankcionēti iegūtām galvenā lietotāja tiesībām.

Pašlaik Triada tiek izmantots, lai zagtu lietotāju vai izstrādātāju naudu papildu satura pirkšanas procesā leģitīmā lietotnē. Lai to veiktu, Trojas zirgs pārtver, modificē un filtrē maksājumu īsziņas. Piemēram, kad lietotājs kaut ko pērk spēles iekšējā veikalā, uzbrucēji var modificēt izejošo maksājuma īsziņu tādā veidā, lai lietotāja naudu saņemtu viņi, nevis spēles izstrādātāji.

Kaspersky Lab ir viens no pasaulē lielākajiem informācijas tehnoloģiju drošības programmu izstrādes uzņēmumiem, kas reģistrēts Apvienotajā Karalistē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šokolādīgi saldie

Šokolādes un kafijas deserti piemēroti aukstās un vējainās pavasara dienās.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko