Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Stīva Džobsa biogrāfija kļuvusi par bestselleru vēl pirms iznākšanas

Stīva Džobsa autorizētā biogrāfija "iSteve: The Book of Jobs" kļuvusi par hitu vēl pirms tās parādīšanās grāmatu veikalos - pēc ASV informācijas tehnoloģiju giganta "Apple" vadītāja nāves biogrāfijas pārdošanas apjomi interneta veikalā "Amazon" vienas dienas laikā pieauguši par 42 000%, vēsta izklaides industrijas izdevums "The Hollywood Reporter".

Sākotnēji bija plānots, ka Voltera Aizeksona grāmata iznāks nākamā gada martā, taču vēlāk tās izdošana tika pārcelta uz 21.novembri. Kad Džobss atkāpās no "Apple" vadītāja amata, Aizeksons apsolīja iekļaut grāmatā arī šo epizodi. Pēc Džobsa nāves paziņošanas Interneta veikalā "Amazon" biogrāfija no 424.vietas bestselleru topā pacēlusies uz pirmo vietu, savukārt grāmatu veikalā "Barnes & Noble" tā uzkāpusi līdz ceturtajai vietai.

Grāmata balstīta uz vairāk nekā 40 intervijām ar pašu Džobsu, viņa ģimeni, kolēģiem un konkurentiem. Līdz šim izdotas vairākas Džobsa biogrāfijas, no kurām viņš nevienu nav apstiprinājis. Uz vienu no grāmatām viņš reaģēja sevišķi asi - 2005.gadā viņa kompānija aizliedza tirgot "Apple" veikalos izdevniecības "John Wiley & Sons" grāmatas, jo tā izdeva neautorizētu Džobsa biogrāfiju "iCon: Steve Jobs, The Greatest Second Act in the History of Business".

Tikmēr televīzijas kanāls "Fox News" ziņo, ka izdevniecība "Agate Publishing" oktobra beigās laidīs klajā Stīva Džobsa citātu krājumu "I, Steve: Steve Jobs In His Own Words". 160 lapaspušu krājumā būs iekļautas vairāk nekā 200 kompānijas "Apple" līdzdibinātāja izteikumu. Grāmatas iznākšana bija ieplānota vēl pirms Džobsa nāves.

Kā ziņots, Džobss nomira trešdien 56 gadu vecumā. Par viņa nāves cēloni kļuva vēzis. Augustā veselības problēmu dēļ viņš atkāpās no uzņēmuma vadīšanas, taču saglabāja "Apple" valdes priekšsēdētāja amatu.

1976.gadā Džobss 21 gada vecumā nodibināja uzņēmumu "Apple Computer" kopā ar savu tolaik 26 gadus veco draugu Stīvu Vozniaku. Kopš tā laika kompānija kļuvusi par vienu no vērtīgākajām pasaulē. Pirmie "Apple" produkti bija "Apple" datori, kam sekoja "Macintosh" datori, kas 1980.gados ieguva lielu popularitāti.

1985.gadā pēc iekšējām nesaskaņām uzņēmumā Džobss pameta "Apple" un nodibināja uzņēmumu "NeXT", kas specializējās darbstaciju izstrādē uzņēmumiem. 1986.gadā viņš nodibināja animācijas filmu studiju "Pixar".

Džobsa prombūtnes laikā "Apple" piedzīvoja piedzīvoja lejupslīdi attīstībā, taču 1996.gadā tika panākts izlīgums, un "Apple" par 429 miljoniem dolāru iegādājās "NexT", savukārt Džobss atgriezās uzņēmuma vadībā.

Viņš radījis tādus visā pasaulē populārus produktus kā mūzikas atskaņotājus "iPod", viedtelefonus "iPhone" un planšetdatorus "iPad".

ASV prezidents Baraks Obama trešdien cildināja Džobsu kā vienu no Amerikas "diženākajiem izgudrotājiem".


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 20.09.2024.

Paēdis cilvēks ir labsirdīgāks. Tātad pārtika ir labais, nevis ļaunais, lai ko arī teiktu dietologi.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko