Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

ABLV Bank palielina pamatkapitālus trim meitaskompānijām

ABLV Bank, kuras akcionāri nolēmuši sākt bankas pašlikvidāciju, ir palielinājusi meitaskompāniju Pillar Development, _New Hanza Centre _un NHC 5 pamatkapitālus, liecina Firmas.lv informācija.

Tostarp Pillar Development pamatkapitāls palielināts par 5,75 miljoniem eiro - līdz 39,45 miljoniem eiro, bet New Hanza Centre pamatkapitāls palielināts par 4,9 miljoniem eiro - līdz 35,1 miljonam eiro. Abu šo kompāniju kapitālā ABLV Bank ir vienīgā īpašniece.

Savukārt NHC 5 pamatkapitāls palielināts par 8,19 miljoniem eiro - līdz 8,2 miljoniem eiro, ABLV Bank iegūstot 98,71% kapitāldaļu, kamēr iepriekš kompānijas vienīgās īpašnieces - bankas grupā ietilpstošās New Hanza Capital - līdzdalība samazinājusies līdz 1,29%.

Bankas sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Bunte aģentūrai LETA skaidroja, ka Pillar Development pamatkapitāls palielināts ar mērķi apmaksāt jau paveiktos būvdarbus daudzfunkcionālajā kultūras centrā Hanzas perons, kas ir bijusī Rīgas preču dzelzceļa stacija New Hanza teritorijā, kā arī, lai pabeigtu šīs vēsturiskās ēkas rekonstrukcijas pamatbūvniecības darbus.

"Kritiski nepieciešamākie darbi saistīti ar ēkas ārējām konstrukcijām - sienām un jumtu, betonēšanas darbiem, komunikāciju pievilkšanu un minimālo inženiertehnisko darbu pabeigšanu. Nepabeigtā būvniecība ēkai, kurai ir aizsargājams apbūves statuss un kuras vēsturiskie elementi ir pakļauti degradējošai vides ietekmei, var radīt ilgtermiņa zaudējumus un nākotnē palielināt izmaksas, kas būs nepieciešami visu darbu pabeigšanai," teica Bunte.

Tāpat viņš informēja, ka arī New Hanza Centre pamatkapitāla palielinājums saistīts ar būvniecības darbiem New Hanza teritorijā - biroju ēku kompleksa būvniecību, jo nepieciešams norēķināties par sāktajiem darbiem, kā arī pabeigt pāļu urbšanas darbus. "Minimālais darbu apmērs, kas nepieciešams, lai nepabeigtie darbi neradītu ilgtermiņa zaudējumus, ir pāļu rievsienas izbūve pa visu perimetru, lai tā nākotnē nedeformētos un būtu izmantojama būvniecības turpināšanai," sacīja Bunte.

Viņš arī pavēstīja, ka, ievērojot ABLV Bank akcionāru lēmumu par bankas pašlikvidāciju, bankas prioritātēs šobrīd nav nekustamā īpašuma attīstīšana un pārvaldīšana, līdz ar to banka uzņēmumā NHC 5 ieguldījusi bankas ēkas Elizabetes ielā 21a un 23, lai atvieglotu to turpmāko pārvaldīšanu, sadarbību ar nomniekiem, kā arī apkalpošanu.

"Visi lēmumi ir saskaņoti ar Finanšu un kapitāla tirgus komisiju," atzīmēja Bunte.

Jau ziņots, ka ABLV Bank akcionāri ārkārtas sapulcē 26. februārī nolēma sākt bankas pašlikvidāciju. ABLV Bank pauda uzskatu, ka šādā veidā vislabāk spēs nodrošināt bankas aktīvu aizsardzību, lai norēķinātos ar visiem klientiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses