Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Grenardi Group obligāciju emisijas pieprasījums ievērojami pārsniedz piedāvājumu

Baltijā vadošais un visstraujāk augošais juvelierizstrādājumu mazumtirdzniecības tīkls AS Grenardi Group (mātesuzņēmums GRENARDI un GIVEN veikaliem) publiskā obligāciju piedāvājuma laikā ir veiksmīgi piesaistījis finansējumu 12 miljonu eiro apmērā ar fiksētu procenta likmi 10%, informē uzņēmumā.

Kopējais pieprasījums pēc obligācijām bija 21 miljons EUR no vairāk nekā 1300 investoriem, kas sākotnējo obligāciju piedāvājumu 12 miljonu EUR apmērā pārsniedza par 75%. Latvijas investori veidoja 85%  no kopējā pieprasījuma, Igaunijas investori – 12%, savukārt Lietuvas – 3%.

Ģirts Rudzītis, AS Grenardi Group valdes priekšsēdētājs un izpilddirektors: “Investoru lielā aktivitāte ir pierādījums tam, ka ne tikai mēs, bet arī investori novērtē juvelierizstrādājumu nozares noturību, ko apliecina arī Grupas pēdējo gadu straujā izaugsme un attīstība. Mēs pateicamies ikvienam investoram, kurš izteica uzticību uzņēmumam, piedaloties šajā publiskajā obligāciju piedāvājumā. Esmu pārliecināts, ka kopā varēsim sasniegt jaunas virsotnes!”

“Prieks par lielo interesi par AS Grenardi Group obligācijām gan no privāto, gan institucionālo investoru vidus, kopējam pieprasījumam pēc obligācijām sasniedzot 21 miljonu eiro un investoru skaitam vairāk nekā 1300. Lielāko daļu no kopējā obligāciju pieprasījuma veidoja tieši Latvijas investori, kas apliecina AS Grenardi Group atpazīstamību un reputāciju Latvijas tirgū, kā arī pieaugošo Latvijas investoru aktivitāti un atbalstu ambicioziem un veiksmīgiem vietējiem uzņēmumiem,“ norāda Kristiāna Janvare, AS Signet Bank Investīciju pārvaldes vadītāja.

Ievērojamā pieprasījuma dēļ obligācijas tika sadalītas investoriem, ievērojot šādus galvenos principus: 1) visi esošie obligāciju turētāji, kuri piedalījās apmaiņas piedāvājumā, saņēma pilnu alokāciju, ievērojot apmaiņas attiecību; 2) emitents nolēma piešķirt katram investoram minimālo summu, lai varētu pretendēt uz katru attiecīgo investoru lojalitātes programmas grupu (attiecīgi 500 EUR, 10 000 EUR un 50 000 EUR). Atlikušo obligāciju pasūtījumu daļu Grupa piešķīra ar mērķi izveidot stabilu, diversificētu un uzticamu investoru bāzi.

Atgādinām, ka investori, kuri ieguldījuši vismaz 500 EUR, viena mēneša laikā no emisijas datuma ir laipni aicināti pieteikties AS Grenardi Group investoru lojalitātes programmai uzņēmuma mājaslapā – https://grenardi.group/investoriem. Pieteikšanās lojalitātes programmai ir atvērta līdz 18. maija plkst. 23.59.

AS Grenardi Group obligācijas kotēs Nasdaq Riga Baltijas regulētā tirgus obligāciju sarakstā. Obligāciju emisijā piesaistītos līdzekļus paredzēts izmantot uzņēmuma esošo obligāciju refinansēšanai, kā arī turpmākai izaugsmes finansēšanai – veikalu tīkla un sortimenta paplašināšanai un iegādes darījumu finansēšanai. AS Grenardi Group obligāciju dzēšanas termiņš ir trīs gadi. Fiksēta procentu likme ir 10%. Norēķins par obligācijām notiks 2024. gada 19. aprīlī. Obligacionāri saņems kupona izmaksu (procentu) izmaksu reizi mēnesī, pirmā kupona izmaksa tiks veikta  2024. gada 31. maijā.

Obligāciju emisijas organizētājs ir AS Signet Bank, savukārt juridiskās konsultācijas sniedz advokātu birojs Eversheds Sutherland Bitāns.

Par AS Grenardi Group

AS Grenardi Group ir GIVEN un GRENARDI mātesuzņēmums Baltijā. AS Grenardi Group ir 82 veikali – no tiem 75 ir GIVEN un 7 GRENARDI zīmola veikali. Grupai ir pieci interneta veikali: www.given.lv, www.given.ee, www.given.lt, www.grenardi.lv un www.grenardi.ee.

GIVEN ir juvelierizstrādājumu zīmols, kas simbolizē prieku, skaistumu, mīlestību, radošumu un ilgtspēju, paužot to savās rotaslietās ar dizainu, unikālām zīmolu kolekcijām un rūpīgi pārdomātām detaļām, padarot tās pieejamas ikvienam juvelierizstrādājumu cienītājam.

GRENARDI jau vairāk nekā 20 gadus ir vadošais luksusa juvelierizstrādājumu mazumtirdzniecības tīkls Latvijā un Igaunijā. GRENARDI piedāvā plašu pasaulē atzītu luksusa juvelierizstrādājumu zīmolu un izsmalcinātu privāto kolekciju sortimentu.

Atruna: Šis paziņojums ir neapmaksāta mārketinga komunikācija saskaņā ar Prospektu Regulu, un tas nav uzskatāms par investīciju padomu vai piedāvājumu. Šeit sniegtā informācija ietver paziņojumus par AS "Grenardi Group" obligāciju publisko piedāvājumu. Katrs investīciju lēmums jāpieņem, balstoties uz pamatprospektu, ko apstiprina Latvijas Banka, un galīgajiem noteikumiem. Apstiprināts pamatprospekts un galīgie noteikumi pieejami AS “Grenardi Group” mājaslapā (https://grenardi.group).

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses