Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Luminor banka neizmaksās dividendes par 2019.gadu

Ņemot vērā aktuālo situāciju jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatības laikā, Luminor bankas ikgadējā akcionāru kopsapulcē tika pieņemts lēmums neizmaksāt dividendes par 2019.gadu, informēja bankas sabiedrisko attiecību vadītāja Inese Kronberga.

Luminor padomes priekšsēdētājs Nils Melngailis pauda, ka "Luminor" gadu noslēdza ar stabiliem rezultātiem un ievērojami uzlabotu finanšu pozīciju, un banka vēlas to izmantot, lai atbalstītu klientus pašreizējā situācijā.

"Turpināsim sniegt bankas pakalpojumus un nepieciešamo finansējumu esošajiem, kā arī jaunajiem klientiem," komentēja Melngailis.

Bankā informēja, ka, noslēdzot 2019.gadu, ir ievērojami uzlabota Luminor finansēšanas struktūra, samazinot kredītu un noguldījumu proporciju līdz 99,9% no 126,5% 2018.gadā. Noguldījumu portfelis pieauga par 12,9%. Intensīvs darbs pie aktīvu kvalitātes ļāvis sasniegt ienākumus nenesošo aizdevumu portfeļa samazinājumu par 37%. 

Savukārt pārvaldīto pensiju aktīvi pieauguši par 20%.

Bankas peļņa 2019.gadā ir 54 miljoni eiro, ko ietekmējuši ievērojamie, ar grupas transformāciju saistītie ieguldījumi un vienreizējas izmaksas, kā arī neto aizdevumu samazinājums, koncentrējoties uz finanšu struktūras sabalansēšanu un kredītportfeļu pārskatīšanu.

Luminor ir trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs Baltijas valstīs ar 940 tūkstošiem klientu, 2500 darbiniekiem un 16,6% tirgus daļu noguldījumos un 18,7% tirgus daļu kreditēšanā 2019.gada beigās. "Luminor" pašu kapitāls veido 1,6 miljardus eiro, pirmā līmeņa pamata kapitāla rādītājam sasniedzot 19,7%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses