Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Bezkontakta karte un virtuālā saziņa ar banku

Eiropas Savienības dalībvalstīs moderno tehnoloģiju ienākšana finanšu sektorā norit visai atšķirīgos tempos. Piemēram, Skandināvijas valsts Zviedrija jau ir kļuvusi starptautiski slavena ar to, ka tur sistemātiski tiek īstenota pāreja uz bezskaidras naudas norēķiniem, un gan valsts galvaspilsētā Stokholmā, gan citviet visai ierasta ir tāda situācija, ka samaksāt par pirkumu var ar maksājumu karti, bet maksāt skaidrā naudā ar zviedru kronu banknotēm un monētām vispār nav iespējams. Savukārt Dienvideiropā, piemēram, Portugālē, var gadīties piedzīvot pretēju situāciju – par pirkumu iespējams norēķināties vien skaidrā naudā ar eiro banknotēm un monētām, bet maksājumu kartes ne vienmēr un ne visur tiek pieņemtas.

Top komentāri

Ilga
I
Tiešām? Kad ar internetbanku vairs nevar norēķināties, jo tam obligāti vajag mobilo internetu? (nekas, ka ir sms funkcija un internets datorā un mobilais internets ārpus Rīgas daudz kur "nevelk") Kad lielās bankas pārtrauc sadarbību ar lielajiem pakalpojumu sniedzējiem un tiem nauda par lielu maksu jāpārskaita uz kaut kādām kaktu bankām? Kad bankas nostučī visus pirkumus un pārdevumus? Savulaik, kad citiem tas nebija populāri, es nebēdāju par to, ka man nozaga maku, jo tur bija tikai karte, kuru es uzreiz nobloķēju, tagad es katru mēnesi naudu izņemu un maksimāli lietoju tikai skaidru naudu, lai ikdienā nav jāsaskaras ar visiem tiem muļķīgajiem ierobežojumiem ko bankas man uzspiež.
Irlielāmērāticams
I
ka līdz ar skaidro naudu izzudīs arī pēdējās personas brīvības paliekas.
Krējums Saldais
K
Varbūt Dienai būtu jāuzdod citi jautājumi piemēram - Kas ir finanšu nozares asociācija un kas to finansē? Ko tā dara? Vai tā ir paralēla struktūra FM? Vai šo iestāžu funkcijas nepārklājas?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kad klasiskā reklāma nav variants, jādomā radoši

Dzīvojot dinamiskās konkurences apstākļos, kur auditorijas uzmanība ir augstvērtīga deficīta prece, par kuru notiek nepārtraukta cīņa, uzņēmumiem un to zīmoliem ir vitāli svarīgi prast izcelties ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses