Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +24 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 18. jūnijs
Madis, Alberts

Gada pirmajos trīs mēnešos Rietumu Banka izsniegusi kredītus teju 19 miljonu eiro apmērā

Ir publicēts Rietumu Bankas un Grupas finanšu pārskats par 2024. gada janvāri-martu.

Saskaņā ar pārskatu, Rietumu Bankas peļņa pirms nodokļiem pirmajos trīs šī gada mēnešos bija 4 miljoni eiro. Bankas aktīvi uz 31.03.2024 bija 1,5 miljardi eiro, klientu noguldījumi - 970 miljoni eiro, kapitāls un rezerves - 337 miljoni eiro.

Kredītu portfeļa apjoms bija 648 miljoni eiro. Kopš gada sākuma Rietumu Banka ir izsniegusi kredītus par kopējo summu 18,7 miljoni eiro, turpinot piešķirt finansējumu tostarp zaļās enerģijas projektu attīstībai Latvijā.

Kā vienam no zaļās enerģijas projektiem, Rietumu Banka piešķīra 4 miljonus eiro “Volterra Energy Group” Latvijas meitas uzņēmumiem SIA “SP Auce” un SIA “Mežgalis” divu Latvijā līdz šim lielāko saules enerģijas parku refinansēšanai Aucē un Valdemārpilī. Abos saules parkos ir uzstādīti vairāk nekā 14 000 saules paneļi ar kopējo jaudu 9,279 MW, kas ļauj ik gadu saražot vairāk nekā 9 500 MWh zaļās elektroenerģijas.

Savukārt, SIA “Spridzēnu HES” tika piešķirts 1 miljons eiro saules enerģijas parka un hidroelektrostacijas darbības attīstībai Aiviekstes pagastā, kur saules paneļi ar kopējo jaudu 1,5 MW un ražošanas jaudu 1,2 MW ir izvietoti līdzās hidroelektrostacijai uz Aiviekstes upes, tādejādi dažādojot un palielinot enerģijas iegūšanu.

Kā uzsvēra Rietumu Bankas valdes priekšsēdētāja Jeļena Buraja: ”Latvijas uzņēmējdarbības finansēšana ir mūsu stratēģiskā prioritāte. Vadoties pēc ilgtspējas principiem, arvien vairāk atbalstām arī atjaunīgās enerģijas projektus, kas valstī tiek realizēti. Šis nozares attīstība ir būtiska gan vides aizsardzībai, gan Latvijas enerģētiskās neatkarības nodrošināšanai, gan nacionālās ekonomikas izaugsmei. Zaļā enerģija neapšaubāmi ir mūsu nākotnē – būtiski apzināties to jau šodien un sniegt šai tautsaimniecības nozarei visu nepieciešamo atbalstu.” 

Rietumu Bankas rentabilitātes rādītāji atrodas stabili augstā līmenī: kapitāla atdeve (ROE) 3,86%, aktīvu atdeve (ROA) 0,91%. Kapitāla pietiekamības rādītājs, kas atspoguļo uzņēmuma finansiālo stabilitāti, ir 23,59%, likviditātes seguma rādītājs ir 397,81%, vairākas reizes pārsniedzot regulatora noteikto prasību (100%).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses