Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

If P&C Insurance peļņa Baltijā sasniedz 8,6 miljonus latu

If uzņēmuma Igaunijā un tā filiāļu Latvijā un Lietuvā konsolidētā peļņa 2012. gada sešos mēnešos bija 12,4 miljoni eiro jeb 8,6 miljoni latu, informē If Apdrošināšana komunikāciju vadītāja Daiga Bluķe.

If parakstīto bruto prēmiju apmērs Baltijā šajā periodā ir pieaudzis par 2%, savukārt If P&C Insurance Latvijas filiāles parakstīto bruto prēmiju apjoms, salīdzinot ar 2011. gadu, ir pieaudzis par 13%.

If Baltijas tirgū parakstīto bruto prēmiju apjoms 2012.gada sešos mēnešos bija 61,0 miljons eiro jeb 42,9 miljoni latu, kas, salīdzinot ar 59,9 miljoniem eiro jeb 42,1 miljonu latu attiecīgajā laika posmā gadu iepriekš, veido 2% pieaugumu.

Savukārt If Apdrošināšana parakstīto bruto prēmiju apjoms 2012.gada pirmajā pusgadā bija 10,0 miljoni latu, kas, salīdzinot ar 2011.gada attiecīgajā laika periodā parakstītajām prēmijām 8,8 miljonu latu apmērā, veido 13% pieaugumu.

2012.gada sešos mēnešos uzņēmuma izmaksāto atlīdzību apmērs Baltijas valstīs kopumā bija 32,1 miljons eiro (22,5 miljoni latu), kas, salīdzinot ar 2011.gada sešos mēnešos izmaksātajiem 37,2 miljoniem eiro (26,1 miljonu latu), veido izmaksu samazinājumu 13% apmērā.

Savukārt šī gada sešos mēnešos If Apdrošināšana klientiem izmaksāto atlīdzību apmērs Latvijā ir 4,8 miljoni latu (iepriekš - 4,7 miljoni latu).

"Aizvadītais pusgads apdrošināšanas nozarē Latvijā un Baltijā ir devis spēlētājiem nelielu atelpu. Ziema, lai arī ieilgusi, bija daudz maigāka kā bijām pieraduši pēdējos gadus. Līdz ar to apdrošinātāji šogad nesaskārās ar ierasti lielo transporta negadījumu atlīdzību skaitu. Izpalika arī aukstai ziemai raksturīgās ugunsnelaimes, ko visbiežāk izraisa savrupmāju pārkurināšana un labi izžuvušās koka būvkonstrukcijas. Šīm laikapstākļu tendencēm ir pozitīva ietekme arī uz apdrošinātāja šī gada pirmā pusgada rezultātiem, norāda If P&C Insurance valdes priekšsēdētājs Andris Morozovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses