Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Lielapjoma projektu realizācijai uz atbalstu pretendē 51 projekts

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) administrētajā aktivitātē Augstas pievienotās vērtības investīcijas otrajā kārtā uz atbalstu pretendē 51 projekti, kuru kopējā pieprasītā atbalsta summa veido 82 039 631,34 latus, informē LIAA sabiedrisko attiecību daļa.

Tas vairākas reizes pārsniedz pieejamo atbalstu šajā aktivitātē.

Aktivitātes ietvaros pieejams Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējums 13 086 882 latu apmērā un papildus tiek uzņemtas virssaistības 100% apmērā, kas kopā pieejamo finansējumu veido 26 173 764 latus. Maksimālais atbalsta apjoms vienam projekta iesniedzējam - trīs miljoni latu jeb 35% no kopējām projekta attiecināmajām izmaksām.

Līdz 2.jūlijam visus aktivitātei iesniegtos projektus vērtēs LIAA izveidota vērtēšanas komisija, kuras sastāvā būs pārstāvji no Latvijas Bankas, Latvijas Garantiju aģentūras, Ekonomikas ministrijas un LIAA.

Aktivitātes ietvaros tiek atbalstīta iekārtu iegāde, ēku un būvju būvniecība, rekonstrukcija un renovācija, kas saistīta ar jaunas saimnieciskās darbības sākšanu vai esošas saimnieciskās darbības paplašināšanu, produkcijas dažādošanu ar jauniem produktiem vai ražošanas procesa būtisku maiņu. Finansējums tiek piešķirts ieguldījumiem pamatlīdzekļos - jaunu iekārtu (un aprīkojumu) iegādei un ēku un būvju būvniecībai un rekonstrukcijai.

Programmas mērķis ir stimulēt vietējos komersantus veikt ieguldījumus zināšanu vai tehnoloģiju intensīvajos projektos, kā arī piesaistīt ārvalstu investīcijas jomās ar augstu pievienoto vērtību, tādējādi veicinot jaunāko tehnoloģiju pārnesi no ārvalstīm.

Projektu iesniegumu pieņemšana aktivitātē ''Augstas pievienotās vērtības investīcijas'' 2. kārtā norisinājās no pērnā gada 12.decembra līdz šī gada 2.aprīlim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kad klasiskā reklāma nav variants, jādomā radoši

Dzīvojot dinamiskās konkurences apstākļos, kur auditorijas uzmanība ir augstvērtīga deficīta prece, par kuru notiek nepārtraukta cīņa, uzņēmumiem un to zīmoliem ir vitāli svarīgi prast izcelties ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses