Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

papildināta (15:56) - Statoil par santīmu samazina degvielas cenas

Sekojot notikumiem pasaulē, ceturtdien Latvija Statoil degvielas uzpildes stacijās (DUS) gan benzīnam, gan dīzeļdegvielai cenas samazinātas par vienu santīmu, informē uzņēmumā.

Attiecīgi 95. markas benzīns tagad maksā 1,049 latus (iepriekš 1,059 latus), 98.markas - 1,079 latus (iepriekš 1,089 latus), bet dīzeļdegviela - 97,9 santīmus (iepriekš 98,9 santīmus).

Lukoil tīklā zemākā 95.markas benzīna cena ir 1,027 lats litrā, 98.markas benzīna - 1,057 lati, bet dīzeļdegvielas - 96,2 santīmi.

Neste Latvija mārketinga un klientu attiecību vadītāja Ilze Pērkone Nozare.lv norādīja, ka Neste Latvija ceturtdien pirmā samazināja cenu par vienu santīmu litrā gan benzīnam, gan dīzelim. "Citi konkurenti vienkārši ir reaģējuši uz mūsu cenu samazinājumu," uzsvēra Pērkone.

Kā ziņots, 4.aprīlī par santīmu pieauga 95. un 98.markas degvielas cenas, sasniedzot kārtējo rekordu.

Rekordcenas līmenis DUS noturējies 15 dienas.

Kā ziņots, naftas cenas pasaules tirgū trešdien piedzīvoja kritumu, ko galvenokārt veicināja ziņas par ievērojamu jēlnaftas krājumu pieaugumu ASV.

ASV vieglās jēlnaftas West Texas Intermediate (WTI) cena maija piegādēm tirdzniecību trešdien noslēdza ar kritumu par 1,53 dolāriem - līdz 102,67 dolāriem (55,03 latiem) par barelu.

Savukārt Londonas Brent jēlnaftas cena jūnija piegādēm sarukusi par 0,81 dolāru, sasniedzot 117,97 dolārus (63,23 latus) par barelu.

ASV Enerģētikas ministrijas jaunākie dati liecina, ka jēlnaftas krājumi valstī pagājušajā nedēļā palielinājušies par 3,9 miljoniem barelu, vairāk nekā četras reizes pārsniedzot analītiķu prognozēto pieaugumu par 900 000 barelu.

Analītiķi norāda, ka naftas tirgi tagad galveno uzmanību pievērsīs šodien paredzētajai Spānijas valdības desmit gadu obligāciju izsolei.


(pievienota 4.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Konkurējot par darbiniekiem

Darbinieku prioritātes un vajadzības pēdējā laikā ir strauji mainījušās, tāpēc tradicionāls "labumu grozs", kur ietilpst tikai standartizēti ieguvumi, kā, piemēram, veselības apdro...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses