Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

BaltCap: Depo darījums ir riska kapitāla veiksmes stāsts Latvijā

Novērtējot tirgus potenciālu, 2005. gadā riska kapitāla uzņēmums BaltCap investēja naudu uzņēmuma vadības idejā par mazumtirdzniecības veikalu ķēdes Depo izveidi Latvijā, palīdzot pilnīgi no nulles attīstīt šobrīd veiksmīgi strādājošu biznesu, un nu tas izvēties veiksmes stāstā, Komentējot mazumtirdzniecības veikalu ķēdes Sia Depo DIY pārdošanu, norāda BaltCap investīciju direktors Sandijs Āboliņš-Ābols.

"Nedaudz vairāk nekā pirms septiņiem gadiem mēs redzējām, ka nozarē nav izteikta tirgus līdera un pastāv augsts potenciāls tās konsolidācijai, attīstot vienu spēcīgu nozares spēlētāju. Pateicoties riska kapitāla finansējumam esam attīstījuši un izveidojuši Latvijā vadošo mazumtirdzniecības ķēdes operatoru," skaidro S. Āboliņš-Ābols.

Depo aizvadīto gadu noslēdza ar 88,4 miljonu latu apgrozījumu, uzņēmumā šobrīd strādā vairāk nekā 1000 darbinieki visā Latvijā.

"Vērtējot riska kapitāla investīciju ietekmi uz ekonomiku, redzam, ka viena šāda investīcija septiņu gadu laikā valstij ir nesusi nodokļos vairāk nekā 11 miljonus latu," viņš stāsta.

BaltCap investīciju direktors arīdzan skaidro, ka uzņēmēji, domājot par riska kapitāla piesaisti, šobrīd ir piesardzīgi, tomēr pēdējos gados interese ir pieaugusi.

Jau iepriekš ziņots, ka ceturtdien, 10. maijā, Depo līdzšinējais īpašnieks SIA DMT Pluss kopā ar finanšu partneriem paziņoja par pārējo uzņēmuma dalībnieku daļu izpirkšanu. Darījuma rezultātā investīciju periodu Depo sekmīgi beiguši līdzšinējie finanšu partneri - Byko Lettland ehf. un riska kapitāla investīciju uzņēmuma BaltCap pārvaldītie investīciju fondi Baltic Investment Fund III C.V., Baltic Investment Fund III L.P

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses