Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Gunāra Astras ielas grausta nojaukšana Rīgas domei izmaksās 18 643 latus

Nepabeigtās jaunbūves Rīgā, Gunāra Astras ielā 4, demontāžas darbi Rīgas domei izmaksās 18 643 latus, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija.

Iepirkuma konkursā saņemti četri pieteikumi, no kuriem par labāko atzīts SIA Monter piedāvājums.

Iepriekš tika lēsts, ka grausta nojaukšana pašvaldībai varētu izmaksāt 60 000 līdz 70 000 latu. Kā ziņots, būves demontāža tiks veikta par Rīgas domes budžeta līdzekļiem, kurus pašvaldība, visticamāk, neatgūs, jo būves īpašuma tiesības ir neskaidras.

"Tā kā par šā īpašuma juridisko piederību vienlaicīgi notiek vairākas tiesvedības, grausta nojaukšanas darbu veicējam, demontējot nepabeigtās jaunbūves konstrukcijas, būs jāsaglabā pamati un cokolstāva ārsienas līdz esošajam zemes līmenim. Tāpat iepirkumā esam paredzējuši teritorijas ap būvlaukumu sakopšanu, pievedot un izlīdzinot augsnes virskārtu," skaidroja Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs.

Rīgas dome pērn 11.oktobrī apstiprināja lēmumu par būves Gunāra Astras ielā 4 piespiedu demontāžu. Ilgstoši pamestā jaunbūve ir bīstamā pirmsavārijas stāvoklī. Tās īpašniekam bija uzdots divu mēnešu laikā pēc lēmuma pieņemšanas un spēkā stāšanās izstrādāt nepieciešamo dokumentāciju un sākt būves demontāžas darbus, tomēr tas nav noticis, tāpēc būve tiks nojaukta piespiedu kārtā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasts jāinformē apsaimniekotājam

Gan Rīgā, gan citur Latvijā daudzdzīvokļu māju pastkastītes mēdz atrasties kāpņu telpā, kuras ārdurvis ir aprīkotas ar kodu. Reizēm gadās, ka šī koda nezināšana kļūst par šķērsli pasta piegādei.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses