Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Noraida pārmetumus, ka RVC plānojuma grozījumu apspriešanas tīšām rīkotas neizdevīgā laikā

Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas plānojuma pirmās redakcijas sabiedriskā apspriešana plānota vasaras laikā dažādu iemeslu dēļ, nevis ar nolūku, lai iedzīvotāji pēc iespējas mazāk varētu iepazīties ar plānojuma grozījumiem, šodien pirmās sabiedriskās apspriešanas sanāksmē uzsvēra Rīgas domes Pilsētvides attīstības pārvaldes vadītāja, direktora vietniece pilsētvides attīstības jautājumos Ilze Purmale.

Purmale atzina, ka departamentam tiek izteikti pārmetumi par sabiedriskās apspriešanas laiku un vietu, kā arī apvainojumi, ka tas tiek darīts apzināti ar nolūku, lai pēc iespējas mazāk iedzīvotāju varētu iepazīties ar izstādi.

Rīgas domē šodien notiek pirmā sabiedriskās apspriešanas sanāksme ar pilsētplānošanas nozares speciālistiem un organizācijām. Ceturtdien, 26.jūlijā, plkst.18 paredzēta tikšanās ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem, bet 20. augustā plkst.18 pilsētplānotāji tiksies ar iedzīvotājiem un citiem interesentiem.

Rīgas vēsturiskā centra plānojuma grozījumus gan rakstiskā veidā, gan kartoshēmās ikviens var aplūkot Rīgas domes 5.stāva vestibilā, un kopumā sabiedriskā apspriešana norisināsies līdz 22.augustam.

Plašsaziņas līdzekļos iepriekš izskanējuši pārmetumi, ka sabiedriskās apspriešanas rīkošana par tik nozīmīgiem jautājumiem vasaras laikā ir klaja nerēķināšanās ar cilvēkiem, kas izmanto vasaru, lai atpūstos.

Purmale atzina, ka vasara daudziem ir atvaļinājumu laiks, kad pievērsties šādiem jautājumiem ir sarežģīti, taču viņa uzsvēra, ka arī citos gadalaikos ir daudz iemeslu, kas apgrūtina sabiedriskās apspriešanas - rudenī ir ražas novākšanas laiks, ziemā cilvēki gatavojas Ziemassvētkiem un jaungada svinībām, pavasarī jau domā par Jāņu svinēšanu.

"Mums ir savs darba grafiks, tāpēc nevaram atļauties ķert mirkļus, kad nebūs neviena iemesla, lai cilvēki nevarētu atnākt iepazīties ar materiāliem," sacīja Purmale. Viņa piebilda, ka arī Rīgas domē vasara ir atvaļinājumu laiks, tāpēc speciālistiem pašiem ir vairāk laika, lai pievērstos plānošanas jautājumiem. Vienlaikus speciāliste atzīmēja, ka sabiedriskās apspriešanas norises laiks ir noteikts divas nedēļas ilgāks, nekā to pieprasa Ministru kabineta noteikumi.

"Daļēji piekrītam, ka izstādes vieta ir izvēlēta neveiksmīgi, jo mums pašiem jādežurē karstumā un bezgaisā, bet Rīgas domes pirmais stāvs bija aizņemts un citur tāda apjoma materiālus izvietot nebija iespējams," skaidroja Purmale.

Purmale neslēpa, ka publiskajā telpā izskanējušie pārmetumi departamenta darbiniekus ir sarūgtinājuši: "Rodas sajūta, ka, lai ko mēs darītu, daži kolēģi meklē iemeslus, lai apvainotu pašvaldības speciālistus. Lasot un klausoties šos pārmetumus, mums arī nerodas vēlme meklēt sadarbību, jo nav pārliecības, ka ar mums grib sarunāties."

Pilsētvides attīstības pārvaldes vadītāja šodien aicināja rīdziniekus nenostāties uz kara takas, kur vienā pusē atrodas iedzīvotāji ar pārmetumiem, ka viņu viedokli neņem vērā, bet otrā - pašvaldības darbinieki, kas mēģina taisnoties, lavierēt starp pārmetumiem un administratīvajām procedūrām.

"Mēs mēģinām samierināt visas puses, bet tas mums ne pārāk izdodas," atzina Purmale, taču uzsvēra: "Laiks, kad pašvaldība nevienu viedokli neņēma vērā, ir pagājis. Mēs esam atvērti konstruktīvam dialogam."

Purmale izteica pateicību Latvijas Arhitektu savienībai (LAS) par pretimnākšanu, organizējot diskusijas par Rīgas vēsturiskā centra plānojuma grozījumu tēmu un savstarpējas sapratnes veicināšanu.

"Mēs nebaidāmies no kritikas, jo apzināmies, ka plānojumos ir daudz lietu, kas jāuzlabo, jāskatās uz lietām citādi un jāveido cita pieeja - uz plānojumu jāskatās konceptuālāk, tikai nepieciešamības gadījumā ieejot detaļās," uzsvēra Purmale. Viņa aicināja rīdziniekus neturēt ļaunu prātu uz pašvaldības darbiniekiem un nebūt aizdomīgiem, jo tas traucē atklātām un godīgām partnerattiecībām. "Mēs netaisnosimies, bet uzklausīsim kritiku, idejas un kopā strādāsim."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses