Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ober-Haus: Martā palielinājusies aktivitāte privātmāju tirgū

Martā interese par privātmāju sektoru turpināja paaugstināties, teikts nekustamo īpašumu kompānijas Ober-Haus mājokļu tirgus pārskatā.

Aktīvāki kļūst ne tikai pircēji, bet arī pārdevēji, tirgū ik pa laikam tiek piedāvāti labi un pieprasījumam atbilstoši piedāvājumi, pieprasītās atrašanās vietās un par adekvātām cenām.

Šādiem īpašumiem ir attiecīga pircēju kategorija, kas ir ieinteresēta īpašumu iegādē, taču šādu piedāvājumu ir ārkārtīgi maz, norāda Ober-Haus. Joprojām ir diezgan daudz ir pārdevēju, kas savus īpašumus joprojām mēģina pārdot par tirgus situācijai neatbilstoši augstām cenām.

Pārsvarā privātmāju potenciālie pircēji interesējas par ekonomiskām, nelielām privātmājām cenā līdz 100 000 eiro (70 000 latu). Ober-Haus speciālisti novērojuši, ka ir klientu kategorija, kas ir gatavi iegādāties arī dārgākus īpašumus Piņķos - pat par 300 000 eiro (210 000 lati) un vairāk, taču šādus īpašumus pārsvarā ir gatavi iegādāties ārvalstu pircēji.

Īpašumiem cenu kategorijā no 200 000 līdz 300 000 eiro (no 140 000 līdz 210 000 latu) patlaban interesentu nav, norāda Ober-Haus.

Martā parādījusies vietējo pircēju kategorija, kas Rīgas rajonos ir gatavi iegādāties arī nepabeigtas vai pat sliktā stāvoklī esošas privātmājas, ja vien tās nepārsniedz 50 000 eiro (35 000 latu) cenu.

Visaktīvāk vietējie pircēji turpina izrādīt interesi par banku meituuzņēmumu piedāvājumiem, jo tiem var saņemt izdevīgākus kreditēšanas nosacījumus, kā arī īpašumus, kas ir remontējami, bet ar labu atrašanās vietu. Taču šādu piedāvājumu nav daudz, teikts pārskatā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses