Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas Taksometru parks iegulda 525 000 latu ar autogāzi darbināmos auto

Taksometru pārvadājumu uzņēmums a/s Rīgas Taksometru parks (RTP) iegādājies 50 Ford- S-Max automašīnas, kas aprīkotas ar LPG autogāzes iekārtām.

Darījuma summa ir 750 000 eiro jeb aptuveni 525 000 lati, un automobiļu iegādi finansēja SIA Nordea Finance Latvia.

Pēc notikušā automašīnu iegādes darījuma RTP rīcībā ir 180 automašīnas, taču tuvākajā nākotnē uzņēmums atteiksies no divdesmit vecākiem automobiļiem.

Aizvadītajā gadā piedzīvotu dīzeļdegvielas cenu svārstību dēļ RTP bijis grūti plānot izdevumus par degvielu, bet paredzams, ka izdevumus par autogāzi aprēķināt būs vieglāk, norāda RTP tehniskais direktors Kaspars Muižnieks.

Saskaņā ar Inchcape Motors Latvia sniegto informāciju, ar gāzi darbināms Ford S-Max salīdzinājumā ar auto, kas darbināms ar benzīnu, uz nobrauktiem 100 tūkst. kilometru ļauj ietaupīt 2515 latus.

Uzņēmums Inchcape Motors Latvia kopumā šogad pārdevis 139 Ford S-Max, un tādējādi šis modelis ar 19% tirgus daļu kļuvis par līderi minivedu klasē, norāda Inchcape Motors Latvia vadītājs Andris Kulbergs.

Nordea Finance Latvia valdes priekšsēdētājs Ivars Šmits atzina, ka šī gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar attiecīgo laika posmu pērn, autolīzingā izsniegto aizdevumu skaits audzis par 39%, sasniedzot 77 miljonu latu. Viņš piebilda, ka lielāko daļu autolīzinga darījumu veido uzņēmumi, kas atjauno vai paplašina savu autoparku.

Šā gada martā, gatavojoties augstām degvielas cenām, ar autogāzes iekārtām savus taksometrus aprīkojusi arī kompānija Baltic Taxi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses