Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Valmiermuižas alus darītavai mainās īpašnieki

Par alus darītavas Valmiermuižas alus jauno īpašnieku kļuvis SIA Valmiermuižas ieguldījumu fonds, kas paredzējis veicināt eksportu Baltijas jūras reģionā.

Db.lv raksta, ka vairāk nekā puse - 55% fonda daļu pieder vienam no līdzšinējiem alus darītavas īpašniekiem, tās saimniekam Aigaram Ruņģim, bet 45% ģimenes ieguldījumu fondam Industrieliegenschaftenvervaltung AG (ILAG) no Austrijas. Otrs līdzšinējais alus darītavas īpašnieks - SIA Koll, turpmāk fokusēs savu darbību loģistikas nozarē, un savas daļas ir pārdevis Valmiermuižas Ieguldījumu fondam.

Valmiermuižas Ieguldījumu fonds dibināts ar nolūku attīstīt Valmiermuižas zīmolu ilgtermiņā, popularizēt Valmiermuižu kā gardēžu tūrisma ceļa mērķi un sekmēt Valmiermuižas produkcijas eksportu. Pašlaik fonda īpašnieki izstrādā investīciju plānu un ir vienojušies, ka Valmiermuižas alus arī turpmāk būs mazā muižas alus darītava, kas nepārsniegs 1% no kopējā Latvijas alus tirgus; to turpinās vadīt vadīt saimnieks Aigars Ruņģis, un tajā turpinās strādāt esošie darbinieki, bet Valmiermuižas alus darītavas izaugsme jānodrošina, veicinot eksportu Baltijas jūras reģionā.

Valmiermuižas ieguldījumu fonds ir pirmā ILAG investīcija Latvijā. Līdz šim ILAG investēja Centrāleiropā un Austrumeiropā. «Mēs ticam Valmiermuižas alus darītavas vadībai un ilgtermiņa izaugsmei, un ceram, ka mūsu sadarbība kalpos par piemēru un impulsu sadarbībai arī ar citiem ražotājiem Latvijā,» sacīja ILAG pārstāvis Severīns Meisters.

Valmiermuižas alus darītavas apgrozījums 2011. gadā bija 915,2 tūkstoši latu, kas 55% pārsniedza apgrozījumu 2010. gadā. Savukārt peļņa pirms nodokļiem 2011. gadā bija Ls 133,3 tūkstoši latu 6,6 tūkstoši 2010. gadā.

Šogad izaugsme tiek plānota 20% apmērā, ko ierobežo alus brūža jauda – tā tiek pilnībā noslogota. Tāpēc, strādājot pie jaunā investīciju plāna, tiks lemts par trešā alus noguldīšanas pagraba izbūvi darbības attīstīšanai eksporta tirgos, norāda alus darītava.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses