Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vilnītis par ebreju īpašumu atdošanu: Nav pareizi izcelt vienu tautu

Ebreju īpašumu atdošanas jautājums ir jārisina kontekstā ar citām Latvijā dzīvojošajām tautām un izcelt vienu tautu nav pareizi, Rietumu Radio sacīja Reformu Partijas (RP) valdes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Vilnītis.

"Ebreju īpašumu atdošanas jautājums ir jārisina, bet loģiskā kārtībā. Pirmkārt, mūsu valstī ir jārūpējas un jāatbild par latviešu tautu, tālāk skatāmies gan ebrejus, gan ukraiņus, poļus - Latvijā ir ļoti daudz mazākumtautību biedrību," uzskata Vilnītis.

Viņš norāda, ka meklējot varētu atrast arī vēl neatdotus aizsargu, skautu un gaidu organizāciju īpašumus. "Nav pareizi izcelt vienu tautu citu tautu vidū. Ebreji ar šādu rīcību pret sevi nostāda citas tautas," sacīja Vilnītis, uzsverot, ka viņam nekas nav pret ebrejiem, un pauda līdzjūtību par viņu ciešanām.

Vienlaikus RP pārstāvis atzina, ka starptautiskā sabiedrība vēro, kā Latvija šo jautājumu risina. "Starptautiskajās attiecībās ebreju jautājums ir kā karsts kartupelis," piebilda politiķis. Viņš uzskata, ka būtu jāveido darba grupa, kam īpašumu atdošanas jautājums būtu jārisina ne tikai kontekstā ar ebrejiem, bet arī citām tautām.

Kā ziņots, tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK) 20.jūnijā paziņoja par demisiju, jo viņam ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (Vienotība) esot pārāk atšķirīgi viedokļi ebreju īpašumu jautājumā. Premjers ministra demisiju pieņēma.

Rietumu Radio iepriekš atzina Vilnītis, Bērziņa demisijas īstais iemesls ir pašvaldību vēlēšanas.

Top komentāri

SS
S
Nekas nav jāatdod!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses