Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Mācītspēks aicina uz sarunām

Vēl līdz 9. martam rit pirmā pieteikšanās tūre jauno skolotāju izglītības projektam Mācītspēks, ko Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) vadībā īsteno Latvijas Universitāte (LU), Liepājas Universitāte un Daugavpils Universitāte, kā arī nodibinājums Iespējamā misija.

 Mācītspēks ir iespēja mērķtiecīgiem un motivētiem dažādu jomu profesionāļiem, kuri ieguvuši vai līdz šīgada jūnijam iegūs augstāko izglītību (vismaz bakalaura diplomu vai 2. līmeņa profesionālo augstāko izglītību), divu gadu laikā otrā līmeņa augstākās profesionālās izglītības programmas Skolotājs ietvaros kļūt par izciliem jaunajiem skolotājiem.

Dalību projektā Mācītspēks pēc atlases uzsāks 100 dalībnieku.

Viņi divos gados apgūs pedagoga profesiju minētajās Latvijas universitātēs, un studijas viņiem dos iespēju mācīties un paralēli uzreiz, jau no šīgada septembra, iegūtās zināšanas pielietot praktiskajā darbā ar skolēniem, strādājot skolā. Visa projekta laikā dalībnieki saņems arī profesionālu atbalstu savai izaugsmei.

Reģistrācija projektā Mācītspēks (vietnē www.iespejamamisija.lv, kur atrodama arī sīkāka informācija par projekta nosacījumiem un norisi) ir pirmais solis, lai pieteiktos atlases procesam, un, kā norāda projekta īstenotāji, līdz februāra beigām tajā bija reģistrējušies jau teju 400 pretendentu. 

Tikmēr visi, kuriem interesē dalība projektā Mācītspēks, kvalitatīva izglītība un skolotāja loma sabiedrībā, aicināti uz projekta sarunu vakariem ciklā Skolotāja profesija un darbs. Pirmais šāds vakars norisināsies jau šonedēļ, 4. martā, plkst. 18.00 LU un Microsoft Inovāciju centrā Rīgā, Kalpaka bulvārī 4. Sarunu vakari notiks arī Daugavpilī, Liepājā u. c. 

Sarunu cikls būs iespēja iepazīties ar dažādu skolotāju pieredzi un redzējumu par mūsdienu izglītību. Savā stāstā Skolotājs – misija vai darbs dalīsies trīs pedagogi, lai iedvesmotu arī citus apsvērt jaunu karjeras izaicinājumu un kļūt par skolotāju.

''Ceļš uz skolotāja profesiju var būt dažāds, un arī darbs skolā katram ir citāds, bet visus labus skolotājus vieno dziļa cieņa pret bērnu un vēlme savas zināšanas nodot bērniem izprotamā veidā. Kopā sanāk mācīšanas spēks, par ko arī sarunāšos ar vakara viesiem,'' stāsta Iespējamās misijas direktors Kārlis Kravis.

Pirmajā sarunu vakarā par to, kā viņi nonākuši izglītības jomā un ko piedzīvojuši un iemācījušies, strādājot skolā, stāstīs Raivis Pauls, fizikas skolotājs un direktora vietnieks Ādažu vidusskolā, Jānis Kustkevičs, Iespējamās misijas dalībnieks un vēstures skolotājs Rīgas 95. vidusskolā, kā arī Evija Kokorīte, angļu valodas un deju skolotāja Jura Neikena Dikļu pamatskolā un Ēveles pamatskolā. Apmeklētāji varēs arī uzzināt vairāk par projektu Mācītspēks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Grib digitalizēt biznesu

Attīstoties uzņēmuma darbībai, digitālā transformācija var ievērojami uzlabot tā efektivitāti.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses