Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

ANO: Koronavīrusa krīze pasaules ekonomikai var izmaksāt līdz diviem triljoniem dolāru

ANO ekonomisti pirmdien brīdināja, ka koronavīrusa epidēmija pasaules ekonomikai šogad varētu izmaksāt 1-2 triljonus dolāru un aicināja valstis palielināt izdevumus šīs krīzes ietekmes mazināšanai.

ANO Tirdzniecības un attīstības konferences (UNCTAD) jaunākajā ziņojumā secināts, ka koronavīrusa epidēmija novedīs daļu valstis recesijā un būtiski palēninās pasaules ekonomikas izaugsmi kopumā.

Patiesībā, šī vīrusa krīze pasaules ekonomikas izaugsmi varētu samazināt zem 2,5%, kas bieži vien tiek uzskatīts par recesijas slieksni globālajai ekonomikai, norāda UNCTAD.

"Mēs šogad paredzam globālās ekonomikas izaugsmes tempa palēnināšanos zem 2%, un tas, visticamāk, izmaksās vienu triljonu dolāru," brīdina ekonomisti. "Īstais jautājums tagad ir, vai šī prognoze izrādīsies optimistiska."

Ekonomisti skaidro, ka sliktākā gadījuma scenārijā pasaules ekonomika zaudēs divus triljonus dolāru.

Patērētāju un investoru pārliecības kritums, pieprasījuma samazināšanās pasaulē, parādsaistību pieaugums un satraukums finanšu tirgos ir tikai dažas no problēmām, kas sagaida globālo ekonomiku.

Dramatiskākajā scenārijā vissmagāk skartas tiks valstis, kuru ekonomikas ir atkarīgas no naftas un citu izejmateriālu eksporta, kā arī tās, kurām ir ciešas komerciālas saiknes ar Ķīnu un citām valstīm, kurās koronavīrusa izplatījās vispirms, vēsta UNCTAD.

Top komentāri

ta nu gan
t
Vai ekonomikas pieaugums ir kaut kāds dievs, kam tik ļoti būtu jāseko? Un viss ir relatīvi- vienās nozarēs būs samazinājums, citās pieaugums. Tūrismam būs samazinājums, sejas masku un līķu maisu ražotājiem necerēts pieaugums. Un kāpēc tika pieminēta Ķīnas ekonomika, kas skarta dēļ koronovīrusa. Ķīna savu epidēmiju jau ir gandrīz uzveikusi. Vēl ir tikai marts, Ķīnas ekonomika paspēs pārspēt visu izmirstošo Eiropu, kas baidoties no ekonomikas lejupslīdes negribēja savlaicīgi ieviest karantīnu.
prokurors Vioriks
p
Manējais tulīt spaini pieraudās
:)
:
Pilnīgi pajāt! :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Grib digitalizēt biznesu

Attīstoties uzņēmuma darbībai, digitālā transformācija var ievērojami uzlabot tā efektivitāti.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses