Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kokakola šogad tikšot izsviesta no Bolīvijas

Bolīvija izlēmusi liegt vienai no pasaules lielākajām korporācijām Coca-cola turpināt darbību savā teritorijā, par tās pēdējo dienu valstī nosakot 21. decembri jeb pēdējo dienu maiju kalendārā, atsaucoties uz Bolīvijas ārlietu ministra Deivida Čokuenhuankas (David Choquehuanca) izteikumiem, raksta trueactivist.com.

Paziņojumu, ka kokakolas ražotāja dienas Dienvidamerikas valstī ir skaitītas, medijiem nodevis pats ministrs. Viņš arī paskaidroja, ka mītiskais datums izvēlēts, simboliski vēstot par kapitālisma beigām un dzīves kultūras (culture of life) sākumu, kurā sabiedrība sastāvēs no komūnām.

"21. decembris būs savtības un sabiedrības šķirošanas beigas. 21. decembrim jābūt Coca-cola beigām un mokočinčes (vietējais atspirdzinošais dzēriens) sākumam," teicis ārlietu ministrs kādā publiskā uztāšanās reizē. "Planētas beidzot atkal nostāsies vienā rindā, kas notiek vien reizi 26 000 gados.. tās būs beigas kapitālismam un sākums komunitariānismam."

Trueactivist.com raksta, ka ieguvumi Bolīvijas medicīnas sistēmai no šāda pavērsiena būtu ievērojami, ņemot vērā, ka "bundžiņa Coca-cola satur 50 miligramus kofeīna, lai gan pat 20 miligrami ir pietiekams stimulants centrālajai nervu sistēmai, turklāt slāpekļa dioksīds tiek uzskatīts par psiholoģisku atkarību veidojošu vielu, kamēr dzēriena krāsā iekļautais e-150 pats par sevi ir atkarību veicinoša viela."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses