Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta
190 valstu konkurencē Latvija saglabājusi vietu pirmajā divdesmitniekā, tiesa, nedaudz atpaliekot no pārējām Baltijas valstīm

Latvija jaunajā Doing Business reitingā saglabā augsto 19. vietu

Latvija Pasaules Bankas veidotajā Doing Business reitingā 190 valstu konkurencē saglabā 19. vietu, liecina šodien publiskotais Pasaules Bankas pētījums. Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu vidū Latvija ieņem septīto vietu, kas ir par vienu vietu augstāk nekā pērn, piekāpjoties Somijai, Igaunijai, Lietuvai, Zviedrijai, Apvienotajai Karalistei un Dānijai.

Ekonomikas ministrijā (EM) aģentūru LETA informēja, ka šogad Latvijai gandrīz visās Doing Business 2019 pozīcijās izdevies sasniegt augstāku procentpunktu skaitu nekā iepriekš vai tas saglabāts nemainīgs.

Šā gada novērtējumā īpaši atzinīgi novērtēts Latvijas paveiktais pozīcijā Elektrības pieejamība.

Pozīcijā Uzņēmējdarbības uzsākšana Latvija noslīdējusi no 21. vietas līdz 24. vietai, pasliktinājies Latvijas rādītājs, kurā vērtēta būvatļaujas saņemšana, - Latvija noslīdējusi no 49. vietas uz 56. vietu. Tajā pašā laikā sadaļā par līgumsaistību izpildi Latvija saglabājusi 20. vietu, tāpat sadaļā par kredītu pieejamību saglabāta 12. vieta. Nodokļu nomaksas jomā Latvija saglabā 13. vietu.

Pozīcijā par elektrības pieejamību Latvija gada laikā pakāpusies no 62. vietas uz 53. vietu. Tajā pašā laikā pasliktinājies Latvijas sniegums sadaļā par investoru aizsardzību - Latvija gada laikā kritusi no 43. vietas uz 51. vietu.

 

Nedaudz pasliktinājies Latvijas vērtējums pozīcijā Maksātnespēja, kurā valsts zaudējusi vienu vietu, noslīdot uz 54. vietu. Salīdzinājumā ar pagājušo gadu negatīvāk novērtēts Latvijas sniegums nekustamā īpašuma reģistrēšanas jomā, kur secināts, ka veiktās reformas padarījušas procedūras uzņēmumiem nedraudzīgākas. Šajā pozīcijā Latvija gada laikā noslīdējusi no 22. vietas uz 25. vietu.

Pasaules Bankas Doing Business reitings kvantitatīvi mēra un salīdzina 190 pasaules valstu regulējošos nosacījumus un procedūras, kas attiecas uz vidējo un mazo uzņēmumu desmit dzīves cikla posmiem, izmatojot standartizētus scenārijus. Reitingā tiek vērtētas formālās procedūras, kas veicina vai ierobežo uzņēmējdarbības aktivitāti lielākajā pilsētā - valsts uzņēmējdarbības centrā. Doing Business paļaujas uz respondentu viedokļiem. Latvijā tie ir kopumā 45 respondenti no nevalstiskā un valsts sektora.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses