Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

AS Balticovo paplašina sortimentu un piedāvā olu makaronus

Lai uzsvērtu olu, kā daudzveidīgu un veselīgu pārtikas produktu, viens no vadošajiem Ziemeļeiropas un Baltijā lielākais olu un olu produktu ražotājs AS "Balticovo" saviem klientiem Latvijā, Igaunijā un Lietuvā sāk piedāvāt olu makaronus. Tas ir jaunums Balticovo olu produktu sortimentā, kas no 4. jūnija sākotnēji būs pieejams “Maxima” veikalu plauktos, bet vēlāk arī citos Latvijas veikalos.

"Uzņēmums izlēma piedāvāt olu makaronus, lai dažādotu savu produktu portfeli un atbildētu uz pieaugošo pieprasījumu pēc inovatīviem un uzturvielām bagātiem pārtikas produktiem, tā nostiprinot savu pozīciju tirgū," iemeslus, kāpēc "Balticovo" iekļāvis sortimentā olu makaronus, skaidro "Balticovo" valdes priekšsēdētājs Vladimirs Mhitarjans, "turklāt olu makaroni ir kvalitatīva alternatīva tradicionālajiem makaroniem. Visbeidzot, patērētāji no jaunā produkta iegūs kvalitatīvu un garšīgu alternatīvu ikdienas maltītēm."

Olu makaroni  - ar ko tie īpaši?

“Ola var būt kas vairāk par vienkārši olu, tāpēc, sekojot līdzi tendencēm, ir skaidrs, ka jāmeklē jaunas nišas un produkti, ar ko pārsteigt patērētājus. "Balticovo" saviem klientiem jau piedāvā saldējumu, kurā olas izmantotas kā tā sastāvdaļa. Mēs esam gatavi spert nākamo soli un piedāvājam jaunu produktu - olu makaronus," skaidro AS ‘Balticovo” Attīstības un komunikācijas vadītājs Toms Auškāps un atklāj ar ko olu makaroni ir īpaši, ““Balticovo” olu makaroni ir gatavoti no kūtī (ārpus sprostiem) dētām vistu olām. Šādas olas nozīmē noteiktu lauksaimniecības veidu un dzīvnieku labturības normas, lai nodrošinātu, ka vistas dzīvo brīvākos un dabiskākos apstākļos. AS "Balticovo" olu makaronu mīklā izmantoti "Durum" milti. Tie ir īpaši piemēroti makaronu gatavošanai, kas piešķir mīklai izturību un elastīgumu.”

Četru veidu olu makaroni

T. Auškāps AS “Balticovo” patērētājiem pašlaik piedāvā četru veidu olu makaronus - “Sphagetti”, “Fusilli”, “Cellentani”, “Vermicelli” .

“Sphagetti” makaroni, iespējams, ir viens no populārākajiem un pazīstamākajiem makaronu veidiem. “Sphagetti” makaroni ir universāli un vienkārši pagatavojami. Viens no populārākajiem ēdieniem ir “Sphagetti” ar tomātu mērci, bet ir arī daudzi citi varianti, piemēram, “Sphagetti” carbonara, “Sphagetti” ar ķiplokiem un olīveļļu, “Sphagetti” ar Boloņas mērci, uc.

AS “Balticovo” “Fusilli” ir olu makaronu veids, kam raksturīga spirālveida forma. Tā radīta, lai maksimāli labi uzsūktu mērces un citas ēdiena sastāvdaļas, tādējādi padarot maltīti gardāku. Savas formas dēļ “Fusilli” olu makaroni ir lieliski piemēroti dažādām mērcēm – gan gaļas un dārzeņu ragu, gan tomātu vai pesto mērcēm. Savas formas un tekstūras dēļ tie ir arī ļoti populāri auksto makaronu salātos.

AS “Balticovo” "Cellentani" olu makaroni izceļas ar savu izteikto spirālveida formu un piltuvi. Šie makaroni ir īpaši radīti, lai uzsūktu mērces un saglabātu savu formu dažādos ēdienos. Tie ir lieliski piemēroti ne tikai tradicionāliem makaronu ēdieniem ar dažādām mērcēm, bet arī ceptiem makaronu ēdieniem, piemēram, sacepumiem, kur nepieciešami makaroni, kas labi tur formu un uzsūc mērci.

AS “Balticovo” "Vermicelli" olu makaroni ir īsi makaroni. "Vermicelli" olu makaronus var izmantot zupās, jo tie ātri vārās un labi sajaucas ar buljonu un dārzeņiem. Tās ir arī lieliska sastāvdaļa aukstajiem makaronu salātiem.

Olu makaroni piedāvā īpašu garšu un tekstūru, kas ir bagātīgāka un maigāka nekā parastajiem makaroniem. Pateicoties olām, olu makaroni ir krēmīgāki un intensīvāki garšā. Tie ir maigāki un bieži vien elastīgāki, padarot tos ideāli piemērotus dažādiem ēdieniem.

Vairāk par Balticovo olu makaroniem uzzini mājas lapā: https://balticovo.lv/lv/olu-makaroni.

Par AS “Balticovo”

"Balticovo" ir viens no vadošajiem pārtikas ražošanas uzņēmumiem Ziemeļeiropā, kas nodarbojas ar olu un olu produktu ražošanu. Dibināts 1972. gadā, “Balticovo” ir 100% Latvijas kapitāla uzņēmums un viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem Latvijā, ik gadu valsts budžetā iemaksājot ap 5 miljoniem eiro. 2022. gadā uzņēmums strādāja ar 101,8 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 63% vairāk nekā gadu iepriekš. Aptuveni 70 % “Balticovo” produkcijas tiek eksportēta uz vairāk nekā 20 pasaules valstīm, un to skaits ik gadu pieaug. “Balticovo” attīsta atbildīgu ražošanu un ik gadu investē 10-15 miljonus eiro ārpus sprosta vistu olu ražošanas palielināšanā, kā arī ilgtspējīgu, aprites ekonomikā balstītu risinājumu ieviešanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses