Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Atliek lēmumu par Iecavnieka īpašnieka maiņu

Tiesa martā nav apstiprinājusi bankrotējušās SIA Iecavnieks īpašnieka maiņu saskaņā ar izsoles rezultātu, lai arī jaunie saimnieki SIA Dēseles dzirnavas izsoles maksu ir samaksājuši, ziņo portāls bauskasdzive.lv.

Tiesa lēmuma pieņemšanu par izsoles rezultātu atlikusi līdz 18. maijam, jo vēlas iepazīties ar papildu dokumentiem, Bauskas Dzīvi telefonsarunā informēja maksātnespējas procesa administratore Ivita Baumane, plašāk solot situāciju skaidrot rakstiski saziņā ar elektronisko pastu.

Izsolē noteiktā nauda par uzņēmumu ir samaksāta, apstiprināja I. Baumane. Jau vēstīts, ka jaunais īpašnieks SIA Dēseles dzirnavas paredzēto summu - aptuveni 1,46 miljonus latu - noteiktajā termiņā līdz februāra beigām samaksāja, informēja valdes loceklis Aldis Vīksne.

A. Vīksne nevēlējās atklāt, kurš ir naudu piešķīrušais investors. Pašas SIA Dēseles dzirnavas rīcībā šādas naudas summas nebija, spriežot pēc pēdējo gadu finanšu rādītājiem un īpašumu saraksta.

Jau vēstīts, ka Iecavnieku kā ražojošu uzņēmumu izsolīja 25. janvārī, kur citi tīkotāji - uzņēmumu patlaban kārtībā uzturošais SIA Vegetable Oil Group Latvia un galvenā kreditore Swedbank - pie solīšanas netika.

Dēseles dzirnavas bija pirmtiesīgais pretendents, balstoties uz tai piederošu īpašumu Podziņas, kas atrodas līdzās bankrotējušās ražotnes zemei Iecavas novadā. Šādu iespēju paredz Maksātnespējas likuma nosacījumi par lauksaimniecības uzņēmumu bankrotu. Firma tiesības uz Iecavnieku varēja iegūt par izsoles sākumcenu 1,62 miljoni latu. Dēseles dzirnavu darījums par Podziņām Iecavas novada domē reģistrēts pērn 15. novembrī.

Iecavnieka jaunā saimnieka pilnvaras varētu stāties spēkā līdz ar tiesas nolēmumu. A. Vīksne Bauskas Dzīvei stāstīja, ka izdevies iepazīties ar jauniegūto ražotni, kurā notiek gatavošanās pavasara darbiem. "Nekādu riteni no jauna neizgudrosim, balstīsimies uz esošajiem speciālistiem un turpināsim ražošanu," apstiprināja A. Vīksne. Pēdējā laikā uzņēmumu gan pametuši vairāki pieredzējuši profesionāļi.

Iecavas novadā strādājošais Iecavnieks ir viens no vadošajiem rapšu un eļļas linu audzētājiem, šo augu eļļu ražotājiem Baltijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses