Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Augot degvielas cenai, palielinās auto skaits pie dzelzceļa stacijām

Palielinoties degvielas cenai, būtiski palielinājies dzelzceļa staciju autostāvvietās novieto automašīnu skaits, skaidro AS Pasažieru vilciens pārstāvis Andrejs Fiļipovs.

Viņš skaidroja, ka īpaši skaudri autostāvvietu trūkumu tagad varot izjust, piemēram, Saulkrastu dzelzceļa stacijā, taču līdzīgas problēmas esot gan Carnikavā un Aizkrauklē, gan Siguldā un citur.

Fiļipovs uzsvēra, ka staciju teritoriju saimniekiem - pašvaldībām, dzelzceļam un konkrēto zemju īpašniekiem - jādomā, kā palielināt teritorijas, kur interesentiem novietot automašīnas, lai pēc tam ar vilcienu dotos uz Rīgu.

Kā ziņots, degvielas cenas Latvijā turpina kāpt un 98.markas benzīna litrs no otrdienas Statoil uzpildes stacijās jau maksā 0,996 latus, novēroja aģentūra LETA.

95. markas benzīna cena palielināta līdz 0,966 latiem par litru, dīzeļdegviela Statoil uzpildes stacijās šovakar maksā jau 0,973 latus par litru, bet uzlabotā D Fortis plus - 0,983 latus par litru.

Otrdien degvielas cena paaugstināta vidēji par vienu santīmu.

Jau ziņots, ka ģeopolitisko faktoru ietekmē naftas cena var saglabāties salīdzinoši augsta, līdz ar to iespēja, ka degvielas litra cena sasniegs latu, ir reāla, uzskata AS SEB banka makroekonomikas eksperts Dainis Gašpuitis.

Eksperts norāda, ka augstas degvielas cenas būtu papildu slogs ekonomikas aktivitātei.

Jautājums par lata robežu turpinot būt aktuāls vēl no pērnā aprīļa, kad dienas aktualitātēs bija ģeopolitiskie faktori - notikumi Lībijā.

Kā ziņots, arī Latvijas degvielas tirgotāji pieļauj, ka naftas un naftas produktu cenas varētu turpināt augt, un netiek izslēgta iespēja, ka degvielas litra cena šogad varētu pārsniegt viena lata robežu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses