Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Baltcom vēlas pārņemt Interneta pasauli

Telekomunikāciju un maksas televīzijas grupa Baltcom ir sākusi darījumu, lai pārņemtu interneta un elektronisko pakalpojumu sniedzēju SIA Interneta pasaule, informēja Baltcom sabiedrisko attiecību speciālists Lauris Kļaviņš.

"Ar šo soli iecerēts stiprināt Baltcom korporatīvo pakalpojumu segmentu, kā arī palielināt pakalpojumu pieejamību Rīgas centrā," teikts uzņēmuma paziņojumā. Pēc darījuma pabeigšanas Interneta pasauli paredzēts iekļaut Baltcom grupā un tā turpinās darbu kā atsevišķs uzņēmums. Par darījumu informēta Konkurences padome, kura izvērtēs apvienošanās iespējamo ietekmi uz konkurenci tirgū.

Interneta pasaule ir dibināta 2000.gadā un pērn tās apgrozījums bija 1,56 miljoni latu, bet peļņa - 25 286 lati, kas ir mazāk nekā 2010.gadā, kad uzņēmums nopelnīja 45 817 latus, liecina Firmas.lv datu bāzē pieejamā informācija. 2010.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 1,51 miljons latu.

Baltcom paziņojumā uzsvērts, ka pēc darījuma pabeigšanas Interneta pasaules klientu apkalpošana turpināsies bez izmaiņām. Plānots turpināt uzņēmuma esošās tīkla infrastruktūras attīstīšanu, kā arī paplašināt pakalpojumu klāstu un iespējas.

Kā liecina informācija Interneta pasaules mājaslapā, kompānija sniedz pakalpojumus Rīgā un vairākās pilsētās ap Rīgu un Zemgales virzienā, tostarp Jūrmalā, Jaunmārupē, Ķekavā, Iecavā, Bauskā, arī Silakrogā, Ādažos un Saulkalnē. Uzņēmums sola interneta pieslēgumus ar ātrumu līdz 100 megabitiem sekundē (Mbps), līdz 60 Mbps Ķekavā un zemākus ātrumus citās vietās. Interneta pasaules digitālās televīzijas piedāvājums Rīgas pārklājuma zonā iekļauj 22 kanālus.

Patlaban kompānija pieder diviem Lielbritānijā reģistrētiem uzņēmumiem - Kollet Aytalet LLP pieder 70%, bet Oventos Partners LLP - 30% uzņēmuma. Kollet Aytalet LLP adrese uzdota Edinburgas pilsētā, Skotijā, bet Oventos Partners LLP atrodams Belfāstā, Ziemeļīrijā. Uzņēmums līdz šī gada pavasarim piederēja trīs Latvijas iedzīvotājiem - Aleksandram Novozenovam, Raivim Elksnītim un Sanitai Iminavičai, bet pirms tam vēl vairakkārt mainījis īpašniekus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses