Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Balticovo izveidojis olu vārīšanas cehu; vārīs 25 000 olas stundā

Investējot 210 000 latu, olu un olu produkta ražotājs AS Balticovo ierīkojis olu vārīšanas cehu, kurā vienā stundā tiks novārīts 25 000 olu, informē uzņēmuma pārstāvji.

Cehā atrodas pilna automātiskā līnija - olu vārīšanas, lobīšanas un pakošanas iekārta.

"Šo cehu būvējām eksporta nolūkiem. Plānojam eksportēt no 60 līdz 80 tonnām vārītu olu mēnesī. Vienā tonnā gatavās produkcijas ir 25 000 vārītu olu," norādīja kompānijas valdes priekšsēdētājs Arnis Veinbergs.

Viņš atzina, ka vārītas un nolobītas olas ir produkts ar pievienoto vērtību, kas ir īpaši pieprasīts restorānu biznesa jeb HoReCa segmentā.

"Tas ir galvenais noieta segments, tomēr vārītas olas realizējam visos eksporta tirgos un arī Latvijā. Plānojam tās īpašā vakuuma iepakojumā piedāvāt arī mazumtirdzniecības tīklos. Patērētājiem būs iespēja netērēt minūtes olu vārīšanai un lobīšanai, bet saņemt gatavu produktu. Jaunais cehs ir ražotnes pakāpeniskās modernizācijas plāna daļa," sacīja Veinbergs.

Balticovo apgrozījums pagājušajā gadā bija 23,3 miljoni latu, kas ir par 2,1 miljonu latu vairāk nekā 2010.gadā. Nerevidētie dati liecina par 9% apgrozījuma pieaugumu, informē uzņēmuma pārstāve Liāna Bokša.

Balticovo dibināts 1993.gadā, atrodas Iecavas novadā. Investīcijas uzņēmumā kopš tā rekonstrukcijas 2004.gadā ir aptuveni 18 miljoni latu. Patlaban Balticovo ražošanas jauda ir vairāk nekā pusotrs miljons olu dienā. Uzņēmums eksportē 70% saražotās produkcijas, ražošanas apjomi pēdējo piecu gadu laikā pieauguši divarpus reizes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses