Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Latvenergo turpmāk vadīs Uldis Bariss

Par valsts a/s _Latvenergo _valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju Ekonomikas ministrija (EM) iecēlusi Uldi Barisu, vēsta Db.lv.

Par to EM paziņoja otrdien preses brīfingā. Ministrija šodien, 22.jūnijā, no amata valdē atcēlusi Kārli Miķelsonu un Aigaru Meļko.

Uzreiz pēc Jāņiem ministrija paredzējusi sasaukt a/s Sadales tīkls akcionāru sapulci, lai lemtu par valdes priekšsēdētāja Ivara Liuzinika un viņa vietnieka Andreja Stalaža atcelšanu no amata. Vienlaikus EM sākusi iekšējo pārbaudi par visiem Latvenergo pieņemtajiem lēmumiem, tajā skaitā – par iepirkumiem un investīcijām. Iekšējais audits sākts arī Latvenergo, un par tā rezultātiem ministrija ziņos jūlija beigās.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) ir aizdomas par 1,13 miljoni eiro (791 000 latu) atmazgāšanu un aizturēto vidū ir pieci uzņēmumu Latvenergo un a/s Sadales tīkls darbinieki un trīs privātpersonas. Pēc KNAB domām, valsts uzņēmumu pārstāvji, ļaunprātīgi izmantojot savu dienesta stāvokli un rīkojoties pretēji dienesta interesēm, ar mērķi prettiesiski gūt sev materiālu labumu nodrošinājuši labvēlīgu lēmumu pieņemšanu dažādu privātu uzņēmumu interesēs saistībā ar publiskajiem iepirkumiem un rekonstrukcijas darbiem vairākos objektos.

Šajā lietā apcietinātajiem Latvenergo prezidentam K.Miķelsonam, viceprezidentam A.Meļko un SIA Energy Consulting īpašniekam Andrejam Livanovičam bija ne tikai kopīgs uzņēmums Innovia.

Aģentūras LETA izpētītais liecina, ka ar Livanoviču saistītas it kā igauņu izcelsmes kapitāla firmas no Meļko meitas un Miķelsona 2007.gadā iegādājās nekustamos īpašumus, kopumā samaksājot aptuveni 631 000 latu.

Tieši 2007.gadā Livanoviča konsultāciju kompānija Energy Consulting guva rekordpeļņu - 1,81 miljonu latu, kas esot bijusi iespējama, pateicoties vairākiem ar ārvalstu energokompānijām noslēgtiem līgumiem. Neoficiāli nozares pārzinātāji izsaka minējumus, ka šīs konsultācijas varētu būt saistītas ar ārvalstu kompāniju biznesa interesēm Latvijā, tostarp dalību konkursos.

Livanovičs iepriekš bijis arī koncerna Alstom Power pārstāvis Baltijā, bet Alstom ir ilggadējs Latvenergo partneris dažādos rekonstrukcijas projektos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses