Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas Amber Games ķeras klāt attīstības tirgiem un Facebook

Nākamā datorspēļu mīļotāju paaudze būs piecas reizes lielāka nekā pašreizējais spēlētāju skaits – šādu secinājumu db.lv paudis SIA Amber Games līdzdibinātājs un izpilddirektors Aleksandrs Novežonovs, vērojot sava deviņgadīgā dēla un viņa draugu aizraušanos ar datorspēlēm. Parādoties jaunākajām ierīcēm – viedtālruņiem un planšetdatoriem datorspēļu cienītāji pēdējos piecos gados ir kļuvuši prasīgāki.

«Parādās tendence, ka cilvēki, kas tagad ir kļuvuši par pieredzējušiem lietotājiem (experienced users), izvēlas spēlēt arvien vairāk stratēģisku spēļu, kuras sastāv no diviem pamatelementiem – celtniecības un kara. Celtniecību var veikt pāris minūšu laikā, un ar to laikam skaidrojams tas, ka lielākā daļa mūsu spēlētāju ir ofisa darbinieki, taču kara darbību plānošanai ir nepieciešama lielāka uzmanība, un to var spēlēt no mājām,» stāsta Amber Games līdzdibinātājs, norādot, ka aptuveni 75% no Amber Games lietotājiem ir vīrieši. A. Novoženovs, kurš pats ir kaislīgs spēļu mīļotājs, uzskata, ka datorspēļu spēlēšana ir lietderīgāka par televīzijas skatīšanos, jo spēles veicina stratēģisko domāšanu, rosina pieņemt lēmumus un ļauj veidot sociālās attiecības.

Patlaban Amber Games strādā pie tiešsaistes spēļu izstrādes, un šogad tiek plānots laist klajā «sociālo futbolu», ko uzņēmums piedāvās spēlēt arī sociālajā tīklā Facebook. Tāpat padomā ir sociālajos tīklos piedāvāt nišas spēles, kurās noteiktas sporta spēles mīļotājam piedāvās spēlēt šo sporta veidu izmantojot datoru vai kādu citu ierīci.

2012. gadā Amber Games plāno izplatīt citu uzņēmumu izstrādātās spēles Austrumu, tostarp Ukrainas un Kazahstānas, tirgos. «Šajās valstīs mums jau ir labi sadarbības partneri, tādēļ mēs varam palīdzēt citām kompānijām izplatīt tajos savas spēles,» stāsta A. Novoženovs. Tāpat šogad plānots izveidot Amber Games portālu, kurā būs pieejamas kā pašu spēles, tā citu kompāniju izstrādātās, un izstrādāt jau minētās spēles, kas piemērotas sociālajiem medijiem. Trešais šā gada izaicinājums SIA Amber Games ir piemērot «savas labākās spēles» ierīcēm, kas darbojas, izmantojot iOS un Android platformas. «Kad cilvēks sev iegādājies ierīci, nereti gandrīz pirmais, ko viņš tur vēlas redzēt, ir spēles,» uzskata A. Novoženovs.

Patlaban SIA Amber Games ir izstrādājusi piecas spēles – 1100AD, Shards of the dreams, First pirate, Dark swords un 8Vega, un tās tiek piedāvātas 21 pasaules valstī. Krievijas tirgus patlaban veido 35%, ASV tirgus, kur Amber Games ir 400 – 500 tūkstošu reģistrētu lietotāju, veido 25%, bet kopumā kopš uzņēmuma dibināšanas (2006. gads) Amber Games reģistrēti vairāk nekā pieci miljoni lietotāju.

Kopš pagājušā gada sākuma SIA Amber Games sākusi sadarboties ar Brazīlijas mediju koncernu, kas izplata viņu spēles Brazīlijā un Argentīnā. «Attīstības tirgos internets kļūst arvien populārāks, turklāt tur cilvēki ir gatavi par spēlēm maksāt vairāk nekā, piemēram, Krievijas vai Latvijas tirgū. Varētu teikt, ka Brazīlijā spēles maksā tikpat, cik Vācijā,» stāsta A. Novoženovs.

Patlaban uzņēmums, kura šā gada plānotie ienākumi ir 1,6 – 1,8 miljoni latu, strādā bez peļņas. «Visu nopelnīto patlaban ieguldām attīstībā – galvenais šobrīd nav daudz pelnīt, bet izaugt līdz līmenim, kad apgrozījums sasniedz desmit miljonus ASV dolāru gadā, un uzņēmums ir kļuvis interesants lieliem investoriem,» norāda Amber Games līdzdibinātājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses