Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Latvijas biotehnoloģiju uzņēmums sadarbībā ar Stradiņa universitāti izstrādājis uztura bagātinātāju

Sadarbojoties Latvijas biotehnoloģiju uzņēmumam SIA Bimil un Rīgas Stradiņa universitātei veikts pētījums, par jaunizstrādātā uztura bagātinātāja Synbutyr ietekmi uz pacientiem. Klīniskajā novērojumā secināts, ka 63,5% no pacientiem ar zarnu darbības traucējumiem Synbutyr lietošana deva pozitīvu efektu.

Attīstītajās pasaules valstīs funkcionāli zarnu darbības traucējumi (pastiprināta gāzu veidošanās, caurejas, aizcietējumi u.c.) ir bieža parādība. Viens no cēloņiem šīm problēmām var būt izjaukts zarnu mikrofloras līdzsvars, kad zarnu traktā ir pārāk maz labvēlīgo mikroorganismu vai tie ir novājināti. Smagākā formā zarnu darbības traucējumi izpaužas iekaisīgo zarnu slimību (piem. Krona slimības) pacientiem. Iekaisīgo zarnu slimībām ir pieaugoša incidence visā pasaulē un slimības raksturīgas jauniem cilvēkiem - tās diagnosticē vidēji 15-30 gadu vecumā.

SIA Bimil izstrādāja uztura bagātinātāju ar mērķi veicināt labvēlīgo un samazināt nelabvēlīgo mikroorganismu augšanu zarnu traktā, tādejādi normalizējot procesus zarnās. Produkta izstrādē tika izmantoti jaunākie pasaules zinātniskie pētījumi par zarnu mikrofloru. SIA Bimil ražošanas vadītājs Jānis Jaško: „Uztura bagātinātājs Synbutyr, atšķirībā no zālēm, aktivizē labvēlīgo mikrofloru, kas dabiskā ceļā normalizē procesus zarnās. Aktīvās vielas, ko satur Synbutyr, būtu dabiski jāuzņem ar sabalansētu pārtiku.”

Iedarbības klīnisku novērojumu veica medicīnas studente Aļona Gavriščuka un pētījumu vadīja Dr. med., prof. Juris Pokrotnieks. 3 mēnešu periodā tika novēroti 19 pacienti, pirms un pēc Synbutyr lietošanas katru pacientu iztaujājot ar vairāk kā 70 jautājumiem. A. Gavriščuka: "Lielākai daļai pacientu bija hroniskas sūdzības, kuras ilga vairākus gadus. Cilvēki, kuriem Synbutyr palīdzēja, bija ļoti pārsteigti, jo cenšoties mazināt simptomus, viņi bija izmēģināja dažādus līdzekļus, kuri nebija palīdzējuši." Pētījumu plānots turpināt un palielināt novērojumā iekļauto cilvēku skaitu, lai iegūtu iespējami precīzākus datus.

Tā kā zarnu darbības traucējumi ir aktuāla problēma visā pasaulē, uzņēmums aktīvi strādā pie eksporta iespējām. "Šobrīd esam noslēguši līgumu ar LIAA par atbalstu Synbutyr eksporta uzsākšanai Ārējo tirgu apgūšanas programmas ietvaros. Kā pirmo plānojam iekarot Zviedrijas tirgu.” Lai aizsargātu uztura bagātinātāju no konkurentiem tā unikālais sastāvs ir patentēts, kas ir būtiski izejot globālajā tirgū," stāsta uzņēmuma finanšu direktors Gatis Jaško.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses