Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

NVA pārkvalifikācijas programmu izstrādē aicina iesaistīties uzņēmējus

NVA aicina darba devējus iesaistīties darba tirgum aktuālu profesionālās pārkvalifikācijas programmu izstrādē speciālistu sagatavošanai.

Jau kopš 2009. gada ikvienam darba devējam Latvijā ir iespēja iegūt sava uzņēmuma vajadzībām apmācītus speciālistus, organizējot bezdarbnieku apmācību pēc darba devēja pieprasījuma. NVA pieredze rāda, ka bieži darba devējiem nepieciešami darbinieki visai retās un specifiskās profesijās, kuru apguvei izglītības iestādes nepiedāvā valsts akreditētas izglītības programmas.

Tādēļ NVA aicina darba devējus izmantot jaunu iespēju – ņemot vērā darba devēja specifiskās prasības, atrast piemērotu partneri - izglītības iestādi, ar kuru sadarbībā izstrādāt jaunu izglītības programmu konkrētā uzņēmuma prasībām atbilstošu  speciālistu sagatavošanai. Shēma jaunas programmas izstrādei atrodama šeit.

Veiksmīgs piemērs trīspusējai NVA, daba devēja un izglītības iestādes sadarbībai ir pēc SIA NKC (Ķīmijas, farmācijas, biotehnoloģijas un vides nozaru kvalifikācijas centrs) pieprasījuma organizētā apmācība, kuras īstenošanai Olaines mehānikas un tehnoloģijas koledžā tika izstrādātas 3 aktuālas izglītības programmas.

Kopā tika apmācīti 96, darba devēja izvēlēti, bezdarbnieki, kuri pēc mācību pabeigšanas sekmīgi uzsāka darbu uzņēmumos AS Grindeks, AS Olainfarm, SIA Biolars, SIA Tenax grupa, SIA Silvanols.

Savukārt šobrīd uzsāktas sarunas par jaunas uzņēmumu specifikai atbilstošas programmas izstrādi un bezdarbnieku apmācību ar tekstilnozares pārstāvjiem Liepājā.

Katru gadu apmācībā pēc darba devēja pieprasījuma tiek iesaistīts arvien vairāk bezdarbnieku - 2009.gadā tika iesaistīti 18 bezdarbnieki, 2010.gadā apmācīti tika jau četras reizes vairāk cilvēku jeb – 72 bezdarbnieki, 2011.gadā - 82, taču 2012.gada pirmajos sešos mēnešos - 90, kas ir vairāk nekā 2011.gadā kopumā.

Šogad šādu pieeju iegūt uzņēmumam vajadzīgos darbiniekus praksē realizējuši 20 uzņēmumi. Vislielāko aktivitāti izrādījuši uzņēmumi SIA Masterclass, pēc kuru pieprasījuma patlaban apmāca 12 SPA meistarus un 10 kosmētiķus, SIA Rimi Latvija, pēc kuru  pieprasījuma šogad maijā un jūnijā jau apmācīti 20 uzņēmumam nepieciešamie pavāri,  bet pēc AS Liepājas metalurga pieprasījuma šobrīd tiek apmācīti 10 tilta celtņa operatori.

Apmācība pēc darba devēja pieprasījuma – tā ir iespēja darba devējiem ar NVA atbalstu sagatavot uzņēmumam nepieciešamos speciālistus. NVA atbilstoši uzņēmuma vajadzībām veic bezdarbnieku apmācību jebkurā licencētā un akreditētā profesionālās pilnveides izglītības programmā vai  profesionālās tālākizglītības programmā, kā arī neformālās apmācību programmās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses