Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Valmiermuižas alus izbrūvējis izrādei Advents Silmačos veltītu alu

Atbalstot kultūru un teātra mākslas iedvesmots, Valmiermuižas alus izbrūvējis īpaši Valmieras drāmas teātra izrādei Advents Silmačos veltītu alu. Valmiermuižas Silmaču alus tapis pēc oriģinālas receptes un tiks piedāvāts ierobežotā daudzumā, portālam Diena.lv vēsta uzņēmuma pārstāvji.__

Valmiermuižas alus darītavā pagatavots viens kubliņš Silmaču alus, tādēļ pārdošanā nonāks vien 7000 pudeles. Silmaču alus līdz pavasara saulgriežiem būs nopērkams Valmiermuižas alus tirgotavās Valmiermuižā un Rīgā, kā arī baudāms Valmieras teātra kafejnīcā Ceturtais cēliens un restorānā Rātes vārti Valmierā. No katras pārdotās Silmaču alus pudeles 20 santīmus Valmiermuižas alus veltīs Valmieras drāmas teātrim, tādējādi atbalstot jauniestudējumu tapšanu.

Valmiermuižas alus
darītavas saimnieks Aigars Ruņģis atklāj: „Esmu teātra mākslas cienītājs, tādēļ jau kopš pirmajām alus brūža darbības dienām Valmiermuižas alus ir sadarbojies ar Valmieras drāmas teātri. Esam mazs uzņēmums, tāpēc iespējas ziedot tradicionālā izpratnē ir ierobežotas. Tomēr esam raduši veidu, kā ieguldīt savu artavu teātra izaugsmē, veltot labāko, kas mums ir – alu. Īpaši izrādei veltītais Valmiermuižas Silmaču alus mums un teātrim ir jauna kultūras atbalstīšanas pieredze, tādēļ ceram, ka teātra un alus baudītāji to novērtēs.”

Valmiermuižas Silmaču alus ir unikāls produkts, jo brūvēts pēc oriģinālas receptes un radīts ierobežotā daudzumā. Tāpat kā Valmiermuižas gaišais un tumšais alus, arī Silmaču alus ir dzīvs, nepasterizēts alus - tā sastāvā ir ūdens, miežu iesals, apiņi un raugs. Silmaču alus noguldīts un izturēts mēnesi un iecerēts nesteidzīgai baudīšanai.

Dramaturga Laura Gundara luga Advents Silmačos ir turpinājums tautā iemīļotajai Rūdolfa Blaumaņa lugai Skroderdienas Silmačos. Izrādē Advents Silmačos, tāpat kā Skroderdienās Silmačos, skumjas mijas ar smiekliem un rūgtas pārdomas ar svētku gaidīšanas prieku. Lugas darbība notiek aptuveni pusotru gadu pēc Jāņu nakts, kad Silmaču mājās atšķetinājušies triju mīlētāju pāru likteņi. Dramaturgs Lauris Gundars visiem pazīstamos Skroderdienas Silmačos tēlus, saglabājot raksturu būtību, ielicis gluži jaunos apstākļos – ziemas saulgriežu gaidās. Izrādi Advents Silmačos Valmieras drāmas teātrī iestudējis režisors Felikss Deičs, sadarbojoties ar scenogrāfu Reini Suhanovu un kostīmu mākslinieci Ilzi Vītoliņu. Valmieras drāmas teātra iestudējums Advents Silmačos savu pirmizrādi piedzīvos 13.janvārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses