Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ziemassvētkos visvairāk pirktas dārgās zivis, mandarīni un piparkūkas

Šajos Ziemassvētkos, salīdzinot ar pagājušo gadu, par 134% pieaudzis dārgo zivju - foreļu un lašu - noiets, kā arī par 34% vairāk pirkti mandarīni un par 18% - piparkūkas, stāsta veikalu tīkla Maxima pārstāvis Ivars Andiņš.

"Šogad svētkos cilvēki vairāk atļāvušies celt galdā dižciltīgās zivis. Tā foreles pirktas par 134% jeb 2,34 reizes vairāk nekā pērn. Savukārt laša filejas noiets audzis par 23%, bet svaigie laši pārdoti 14 reizes vairāk nekā 2010.gada decembrī," viņš atklāj.

Tāpat jūtami audzis arī mandarīnu noiets. "Saskaitījām, ka divās pirmssvētku un svētku nedēļās līdz 26. decembrim mandarīnus pārdevām par 34% vairāk nekā pērn. Viens no iemesliem, ka šogad tiem varējām piedāvāt par 20% zemāku cenu nekā pērn. Salīdzinājumā ar novembri mandarīnu noiets pieauga 2,5 reizes," atzīst Maxima pārstāvis.

Kā trešo pirktāko produktu Andiņš nosauca piparkūkas. "Šogad esam pārdevuši par 18% vairāk piparkūku nekā pērn, turklāt absolūtajā svarā rēķinot. Tā kā cenas lielākajai daļai piparkūku bija tādas pašas kā pērn vai nedaudz zemākas, nepārsniedzot divus latus par kilogramu, arī naudas izteiksmē pieaugums bija tāds pats vai nedaudz mazāks," rezumē Andiņš.

Kopumā veikalu tīkla Maximas veikalos Ziemassvētkos pārdošanas apjomi salīdzinājumā ar decembra pirmajām nedēļām pieauguši par 9%.

"Pamazām apkopojam rezultātus, un tie ir pozitīvi. Salīdzinot absolūtos pārdošanas apjomus pirmssvētku nedēļās no 12.decembra līdz 26.decemrbim, redzam, ka tie pieauguši par 9%. Tas ir lielāks pieaugums, nekā mēs prognozējam šogad kopumā. Savukārt, salīdzinot ar tādu pašu laiku novembrī, decembra svētku nedēļās pārdošanas apjomi auguši par 19%, kas skaidrojams ar tradicionālo "svētku faktoru"," saka Andiņš.

Viņaprāt, pieaugums būtu bijis vēl par pāris procentiem lielāks, ja svētki būtu bijuši par vienu brīvdienu garāki.

"Šogad bija ļoti neveiksmīgs svētku kalendārs, kas cilvēkiem deva tikai vienu papildu brīvdienu triju brīvdienu vietā. Pieredze liecina, ka tieši tajos gados, kad svētkos iekrīt visvairāk brīvdienu, ir arī vislielākais apgrozījuma pieaugums," norādīja I. Andiņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses