Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Amber Beverage Group apsver iespēju iegādāties 49% Lido akciju

Luksemburgas alkoholisko dzērienu ražošanas un tirdzniecības uzņēmums Amber Beverage Group Holding apsver iespēju iegādāties 49% Latvijas restorānu tīkla Lido akciju, aģentūru LETA informēja Amber Beverage Group Holding.

Lai arī pēc darījuma īstenošanas Amber Beverage Group Holding neiegūs akciju kontrolpaketi, darījuma puses apsver veikt izmaiņas Lido statūtos tā, lai Amber Beverage Group Holding iegūtu tiesības valdē iecelt divus pārstāvjus.

Turklāt Amber Beverage Group Holding varētu iegūt tiesības uzlikt veto stratēģiski svarīgu lēmumu pieņemšanā.

Pēc darījuma īstenošanas Amber Beverage Group Holding varētu iegūt tiesības vienpusīgi pārvaldīt Lido.

Kā aģentūrai LETA sacīja Lido valdes priekšsēdētāja Rita Auziņa, Lido akcionārs Gunārs Ķirsons neplāno pārdot uzņēmumu kontrolējošo akciju daļu. Vienlaikus viņa norādīja, ka "Lido" ir lielākais ēdināšanas uzņēmums Latvijā un ik pa laikam parādās investoru interese par ieguldīšanu uzņēmuma akcijās. Arī patlaban vairāki investori ir izteikuši interesi kļūt par "Lido" akcionāriem, nomainot līdzšinējos mazākuma akcionārus.

Jau vēstīts, ka 2018.gadā Lido strādāja ar 41,883 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 8,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka 7,3 reizes un bija 241 365 eiro. Kompānijas 2019.gada finanšu rezultāti pagaidām nav publiskoti.  

Lido reģistrēta 1991.gada septembrī, un tās pamatkapitāls ir 1,292 miljoni eiro. Kompānijas patiesā labuma guvēji ir Ķirsons un Krievijas pilsonis Vladimirs Šestakovs, kuram pieder holdingkompānija SIA VSh Holding.

Amber Beverage Group ir starptautisks alkoholisko dzērienu ražošanas un izplatīšanas koncerns, kas strādā no galvenā biroja Luksemburgā, kā arī caur ražošanas un izplatīšanas uzņēmumiem Krievijā, Meksikā, Apvienotajā Karalistē, Austrālijā, Austrijā un Baltijā. Amber Beverage Group ietilpst arī Latvijas balzams. Amber Beverage Group īpašnieks ir miljardieris Jurijs Šeflers.

Labota un precizēta visa ziņa.

 

Top komentāri

iespējams
i
īstie naudas devēji no pašiem pirmsākumiem legalizējās...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses