Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Bojārs grib celt ēkas Latvijas Universitātei

Nekustamo īpašumu projektu attīstītājs SIA _New Europe _cer šogad sākt attīstīt projektu starp Jelgavas ielu un Kīleveina grāvi, iespējams, paredzot tur ēkas Latvijas Universitātes (LU) vajadzībām, intervijā biznesa portālam Nozare.lv sacīja New Europe valdes priekšsēdētājs Gundars Bojārs.

Pēc attīstības plāna šajā teritorijā ir paredzēta jauktā izmantošana, New Europe iecere ir biroju ēkas un dzīvokļi, skaidroja G.Bojārs.

"Patlaban notiek sarunas ar LU, kurai blakus teritorijā taps jaunais LU komplekss, par iespēju šajā teritorijā radīt kaut ko, kas būtu nepieciešams LU. Iespējams, tur varētu būt dienesta viesnīcas LU pasniedzējiem vai kaut kas tamlīdzīgs," sacīja G.Bojārs.

Viņš informēja, ka pavisam nesen pabeigta šīs teritorijas detālplānošana, šogad plānots sākt projektēšanu.

"Divu gadu laikā šī teritorija tika attīrīta, jo tur bija dažādi šķūņi, grausti, garāžas, betona bluķi. Objekts tika apvienots vienā zemesgabalā, kas prasīja lielu laiku un līdzekļus," piebilda Bojārs.

Jau ziņots, ka New Europe šā gada aprīlī plāno sākt ekonomiskās klases daudzdzīvokļu namu projekta Unguru nami būvniecību Mežaparkā, projekta Ezerparks teritorijā.

Unguru nami ir astoņu ekonomiskās klases daudzdzīvokļu namu projekts, kurš tiks sadalīts četrās kārtās - katrā pa divām mājām. Paredzēts, ka 2013.gada beigās pirmā kārta jeb pirmās divas mājas jau tiks nodotas ekspluatācijā. Kopumā Unguru namu astoņās ēkās ir ieplānoti 450 ekonomiskās klases dzīvokļi.

Projekta Ezerparks gaitā patlaban jau notiek nepilnus 38,5 miljonus latu vērtā Valsts ieņēmuma dienesta (VID) administratīvo ēku kompleksa būvniecība, tiek veidots pāļu lauks, kas drīzumā tiks pabeigts, un tiks sākta ēkas nulles cikla būvniecība. Par VID kompleksa galveno būvuzņēmēju izvēlēta kompānija Re&Re. Ēka saskaņā ar plānu tiks pabeigta 2013.gadā.

Jau ziņots, ka martā tiks sākta ekskluzīvu dzīvokļu projekta "Pērle" būvniecība Mazā Baltezera krastā, kura attīstītājs arī ir New Europe, un projektā plānots investēt 15 miljonus eiro (10,5 miljonus latu). Patlaban notiek konkurss par projekta Pērle būvnieku. Projektu plānots nodot ekspluatācijā 2013.gada beigās.

Pērlē būs 65 dzīvokļi platībā no 68 līdz 240 kvadrātmetriem. Dzīvokļu iepriekšpārdošanas process jau ir sācies, un vidējā pārdošanas cena ir no 2200 līdz 2400 eiro (no 1540 līdz 1680 latiem) par kvadrātmetru.

SIA New Europe pārvalda Lielbritānijā reģistrētā uzņēmuma New Europe Real Estate aktīvus Latvijā un citās Baltijas valstīs un virza projektu attīstību.

New Europe pārvaldīšanā nodotās zemes kopējā platība patlaban ir ap 40 hektāru. Fonda pārvaldāmo aktīvu tirgus vērtība, neņemot vērā piesaistīto parāda finansējuma apjomu, pārsniedz 100 miljonus eiro (70 miljonus latu). Šajās teritorijās tiek plānota tādu vērienīgu projektu realizācija kā Ezerparks, Divupe un projekts Jelgavas ielā, Rīgā. Patlaban visi minētie projekti atrodas dažādās realizācijas stadijās.

Visvērienīgākais projekts gan New Europe, gan arī Latvijas tirgū ir jauna daudzfunkcionālā mikrorajona Ezerparks būvniecība Rīgā, kurā atradīsies arī jaunais VID komplekss.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses