Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ekonomikas ministrija un LBAA gatavo pirmo Latvijas piedāvājumu WEB 3.0. uzņēmumiem

Ekonomikas ministrija un Latvijas Blokķēdes attīstības asociācija uzsākusi sadarbību, lai gatavotu Latvijas piedāvājumu starptautisko blokķēdes un finanšu tehnoloģiju uzņēmumu uzrunāšanai. Tā rezultātā Latvijas stends pirmo reizi tiks izvietots prestižajā “Token 2049” konferencē, kas aprīļa vidū notiks Dubaijā.

Gatavojoties “Token2049” konferencei, abas organizācijas izstrādā kopīgu prezentāciju par Latvijas priekšrocībām un piedāvājumu blokķēdes, finanšu tehnoloģiju un WEB 3.0. nozares uzņēmumiem. Šī būs pirmā šāda veida konference, kurā Latvijai būs koordinēts un vienots pozicionējums, sadarbojoties nozarei un publiskajam sektoram. 

“Ekonomikas ministrijas un Latvijas Blokķēdes attīstības asociācijas uzsāktā sadarbība ir būtisks solis, lai veicinātu Latvijas uzņēmumu iespējas starptautiskajā blokķēdes, finanšu tehnoloģiju un WEB 3.0. tirgū. Vienlaikus šādi Latvija demonstrē arī savu apņemšanos būt globālās blokķēdes un finanšu tehnoloģiju uzmanības centrā, kam ilgtermiņā ir potenciāls dotpienesumu mūsu valsts ekonomikas un tehnoloģiju nozares attīstībā,” atzīst Ekonomikas ministrs Viktors Valainis.

“Token2049” ir viena no blokķēdes un WEB 3.0. nozares populārākajām konferencēm, kas no 18. līdz 19. aprīlim norisināsies Dubaijā. Pasākumu ierasti apmeklē vairāk nekā 20 000 apmeklētāju un tajā piedalās aptuveni 5000 uzņēmumu no visas pasaules. 

“Esam ļoti gandarīti par iespēju kopā ar Ekonomikas ministriju izveidot pirmo vienoto Latvijas piedāvājumu starptautiskajam WEB 3.0. tirgum. 2024. gads ir svarīgs atskaites brīdis, jo spēkā stāsies Eiropas komisijas kriptoaktīvu regula. Tas nozīmē, ka nozares vadošie uzņēmumi šobrīd meklē valstis, ar kurām saistīt savas nākotnes ambīcijas. Tas, ka Latvijas piedāvājumu izstrādā un valsti konferencē pārstāvēs gan publiskāsektora, gan nozares pārstāvji ir liels pluss – ieinteresētība un laba sadarbība starp valsti un vietējiemnozares profesionāļiem ir faktors, ko blokķēdes un finanšu tehnoloģiju uzņēmumi vērtē kā ļoti būtisku, izvēloties valsti, kurā potenciāli attīstīt savu biznesu,” skaidro LBAA izpilddirektors Reinis Znotiņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses