Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ekspluatācijā nodots loģistikas parks A6

Ieguldot vairāk kā 20 miljonus eiro, nekustamā īpašuma attīstītājs a/s Pillar Capital šonedēļ nodevis ekspluatācijā vienu no lielākajiem un modernākajiem loģistikas centriem Rīgā — A6 Loģistikas parku, Maskavas ielā 462.

Jaunā loģistikas parka būvniecības darbi tika uzsākti 2020. gada jūlijā, to ietvaros izveidots vienots loģistikas un noliktavu parks, izbūvējot vairāk nekā 30 000 kvadrātmetru jaunas noliktavas platības. Kopējā noliktavām paredzēto ēku platība teritorijā pārsniedz 50 000 kvadrātmetru.

A6 ir pirmais loģistikas parks Latvijā, kur BREAAM ēku ilgtspējas standarti ieviesti jau projektēšanas stadijā. Ēkas būvētas atbilstoši augstākajiem starptautiskiem energoefektivitātes standartiem, kā arī to būvniecībā izmantoti būvmateriāli, kas ražoti ievērojot ilgtspējības principus. Šobrīd norit BREEAM sertifikācijas process, ko plānots pabeigt nākamā gada pirmajā pusē.

Līdz ar A6 Loģistikas parka nodošanu ekspluatācijā, jaunajās telpās tuvākajā laikā darbību uzsāks arī pirmie nomnieki. Pieprasījums pēc šādām telpām ir liels, ko apliecina aktīvā nomnieku interese – šobrīd teju visām telpām ir atrasti nomnieki. Noliktavu telpās nomniekiem tiek piedāvātas arī A klases biroju standartiem atbilstošas biroju telpas, kas aprīkotas ar mūsdienīgiem ventilācijas un dzesēšanas risinājumiem, kas būtiski uzlabo uzņēmuma darbinieku darba vides kvalitāti. Teritorijā ir pārdomāti un ērti izvietotas stāvvietas, kā arī tajā izveidoti vairāki elektromobiļu uzlādes punkti un plaša segta velonovietne darbinieku vajadzībām.

"Esam gandarīti, ka, pateicoties komandas profesionālam un efektīvam darbam, loģistikas parku izdevies pabeigt kā plānots – mazāk nekā pusotra gada laikā. Tā ir priecīga ziņa arī mūsu nomniekiem — uzņēmējiem, kuri sagaidījuši savai attīstībai nepieciešamo mūsdienīgo infrastruktūru. Lieli loģistikas mezgli ir īpaši vērtīgi, jo tie ne tikai rada miljonos vērtējamas investīcijas un veicina jaunu darba vietu veidošanos, bet pilda arī citas pilsētas attīstībai nozīmīgas funkcijas," uzsvēra a/s Pillar Capital izpilddirektors Edgars Miļūns.

Loģistikas parks atrodas Rumbulā, Maskavas ielā 462, tieši blakus A6 šosejai, kas ir būtiska Rīgas pilsētas transporta plūsmas maģistrāle. Rumbulas industriālā teritorija starp Maskavas ielu un dzelzceļa līniju ir izteikti piemērota loģistikas parku attīstībai, jo tai ir ērta transporta piekļuve no pilsētas centra, kā  arī no citiem valsts galvenās nozīmes ceļiem A4, A5 un A7. Nokļūt līdz loģistikas parkam ir iespējams izmantojot sabiedrisko transportu, tostarp vilcienu.

Projekta ģenerālbūvnieks bija grupas uzņēmums Pillar Contractor SIA, kas nodrošināja arī A6 loģistikas parka projektēšanas darbus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses