Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Latvijas Kokrūpniecības federācija steidzina grozīt Publisko iepirkumu likumu

Latvijas Kokrūpniecības federācija (LKF) atklātā vēstule Saeimas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai un Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim vērsusi uzmanību uz Latvijas Republikas Satversmes tiesas spriedumu, kas valdībai devis laiku līdz 2012. gada 1. martam izstrādāt grozījumus Publisko iepirkumu likumā.

"Satversmes tiesa šā gada 3.novembrī pieņēmusi spriedumu, nosakot, ka no 2012. gada 1. marta spēku zaudēs šī likuma punkta prasības, kuras no dalības Valsts un pašvaldību iepirkumu procedūrās izslēdz komersantus, kuru darba ņēmēju vidējais atalgojums ir mazāks par 70 procentiem no darba ņēmēju vidējiem darba ienākumiem attiecīgajā nozarē," skaidro LKF izpilddirektors Kristaps Klauss. Viņš norāda,ka atceļot šo normu un neieviešot jaunus kritērijus nodokļus nemaksājošo kompāniju izslēgšanai no dalības publiskajos konkursos, pastiprināti tiks apdraudēta nodokļus godprātīgi maksājošo uzņēmumu konkurētspēja."Biedrība LKF aicina Saeimu un atbildīgās ministrijas nekavējoties uzsākt darbu pie apstrīdētās likuma normas grozījumu izstrādes, lai valsts un pašvaldību iepirkumos pēc 2012.gada 1.marta neiestātos haoss un netiktu apdraudētas valsts un tautsaimniecības intereses. Biedrības "Latvijas Kokrūpniecības federācija" apkopotā informācija liecina, ka pateicoties apstrīdētajai likuma prasībai valstī ir pieaugusi oficiālā alga, kas apliecina apstrīdētā likuma punkta efektivitāti, nelegālās nodarbinātības apkarošanā," minēts vēstulē."Sava 3.novembra lēmuma skaidrojumā Satversmes tiesa atzīst, ka valstij ir leģitīmas tiesības nepieļaut publiskajos iepirkumos piedalīties nodokļus nemaksājošajiem pretendentiem, taču patreizējā Publisko iepirkumu likuma redakcijā nav ievērots samērīguma princips, pieļaujot situāciju, ka arī atsevišķi legāli strādājoši komersanti var tikt izslēgti no dalības iepirkumu konkursos. Lai novērstu likuma nepilnības Satversmes tiesa ir devusi laiku to novēršanai, un biedrība "Latvijas Kokrūpniecības federācija" aicina cienīt tiesas lēmumu, laicīgi izstrādājot Publisko iepirkumu likuma grozījumus," stāsta K. Klauss.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Liela loma ir izglītībai

Lai gan Latvijas jaunuzņēmumu ekosistēma vēl ir salīdzinoši neliela un tikai attīstās, kopumā tā aug pareizajā virzienā. Jau patlaban ir vairāki veiksmes stāsti, kad biznesa sācēji izauguši par lie...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses