Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas uzņēmēji veido kontaktus Vjetnamā

Šodien ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs kopā ar Vjetnamas Tirdzniecības un rūpniecības kameras viceprezidentu Dujhionu Doanu atklāja Latvijas-Vjetnamas Biznesa forumu. Uzrunājot klātesošos Vjetnamas biznesa kopienas pārstāvjus, ministrs akcentēja Latvijas ieinteresētību veidot un attīstīt ekonomiskos kontaktus, un norādīja, ka Dienvidaustrumāzijas tirgus kopumā kļūst arvien pievilcīgāks Latvijas uzņēmējiem.

“Valdībai ir jāstrādā pie labvēlīgas biznesa vides veidošanas, tikmēr uzņēmēji var nākt klajā ar efektīviem risinājumiem iepretim šodienas un nākotnes izaicinājumiem,” teica ministrs.

Rinkēvičs pauda pārliecību, ka Latvijas biznesa delegācijas pārstāvētās nozares atspoguļo perspektīvās sadarbības jomas ar lielu izaugsmes potenciālu: informācijas un komunikācijas tehnoloģijas, inženiertehniskie risinājumi, farmācija un ķīmiskā rūpniecība, kokrūpniecība, kā arī izglītība. Lai gan šobrīd prioritāte ir preču un pakalpojumu eksports kā galvenās ekonomiskās sadarbības jomas, Latvija ieinteresēta sadarbībā ar Vjetnamu arī investīciju jomā.

Ministrs izteica cerību, ka 2019. gadā tiks ratificēti 30. jūnijā parakstītie ES nolīgumi ar Vjetnamu Brīvās tirdzniecības un Ieguldījumu aizsardzības jomā, kas dos impulsu ciešākai ekonomiskajai sadarbībai.

Eiropas Savienības mērogā svarīga prioritāte sadarbībā ar Āziju ir savienojamība: gan fiziskā, gan digitālā, gan cilvēku savstarpējo kontaktu veidā. Tāpēc Latvija saskata attīstīt sadarbību ar Vjetnamu tūrisma un transporta un loģistikas nozarē, kā arī izglītībā, zinātnē un kultūrā.

Rinkēvičs tikās arī ar vairāku Vjetnamas nozaru ministriju vadību, lai pārrunātu Latvijas uzņēmējiem aktuālos jautājumus. Sarunā ar celtniecības ministru Honha Famu un celtniecības nozares institūciju pārstāvjiem, Rinkēvičs informēja par Latvijas uzņēmumu piedāvātajiem inovatīvajiem risinājumiem būvniecības nozarē.

Vizītes laikā ministrs piedalījās AS Wasserkabel Baltic testa istabas oficiālā atklāšanā, kas atrodas vienā no Hanojas Augto tehnoloģiju koledžas laboratorijām un piedāvā energoefektīvas apkures un dzesēšanas risinājumus.

Tiekoties ar rūpniecības un tirdzniecības ministru Tuonaņu Čonu, Rinkēvičs izteica vēlmi stiprināt sadarbību kokapstrādes, farmācijas, ķīmiskās rūpniecības, inženierijas nozarēs. Pieaugošas sadarbības iespējas pastāv pakalpojumu sektoram – informācijas un komunikācijas tehnoloģijām un izglītībai.

Sarunā ar Vjetnamas sabiedriskās drošības ministru, ģenerāli Lomu To tika akcentēta Latvijas interese attīstīt sadarbību nelegālās migrācijas apkarošanā. Rinkēvičs izteica cerību, ka tuvākajā nākotnē izdosies noslēgt līgumu starp Latvijas un Vjetnamas atbildīgajām institūcijām šajā jomā. Ministrs iezīmēja Latvijas uzņēmēju izstrādātos IT risinājumus pilsoņu identifikācijas jomā, kā arī sadarbības potenciālu mobilo maksājumu risinājumu attīstībā.

 

 

Top komentāri

Enģeļa viesis
E
Kontaktu veidotāji, tikai atmazgā naudu... tik vien. Uzņēmēju Latvijā ir maz. Ir tikai ierēdņu banda, kas zogu un pārdala naudu. Par biznesu nevar būt runa.
idioti !
i
Vjetnamieši jau tā te lien iekšā kā utis.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses