Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Loginova atstādināšanai trūkst Rīgas domes atbalsta

Lai gan Rīgas brīvostas pārvaldnieka Leonīda Loginova vietnieks Aigars Pečaks pretēji Rīgas brīvostas (RBO) valdes lēmumam un tai nezinot parakstījis līgumu, brīvostas zemi nododot nomā uzņēmumam, kurā pārvaldnieks ir viens no īpašniekiem, Loginova atbrīvošana no amata pagaidām neesot ostas valdes dienaskārtībā.

Tāpat pietiekams arguments atstādināšanai neesot arī ostas ģimeniskais pārvaldes modelis, amatus ostā ieņemot gan pārvaldnieka sievai, gan māsasdēlam un znotam, kā arī divu valdes locekļu radiniekiem, bijušajiem ministriem un viņu radiem. Iespējams, strikta lēmuma pieņemšanu traucē nepieciešamais vairākums valdes balsojumā, lai to izdarītu.

Iepriekš jau rakstīts, ka uzņēmuma SIA Baltic Infrastructure Development, kas ieguvusi tiesības nomāt 166 hektāru lielu Spilves pļavu teritoriju, viens no īpašniekiem ir RBO pārvaldnieks.

"Loginova kunga nespēja nodalīt savas personīgās intereses no valsts un pašvaldības interesēm ostā ir acīmredzama. Taču vēl būtiskāks ir tas nihilisma līmenis, ko demonstrē RBO pārvaldnieks, ar lepnumu un atzinību vērtējot savu rīcību," Dienai atklāj Vides un reģionālās attīstības ministra pārstāve brīvostā Inga Antāne (ZRP). Viņasprāt Leonīda Loginova darbība RBO atklāj virkni pārkāpumu, kas demonstrē klaju izpratnes trūkumu par labas pārvaldības principiem un interešu konflikta situācijām valsts amatpersonu darbībā, nerunājot nemaz par ētikas normu ievērošanu.

Vienīgās sankcijas, kas no ZRP pārstāves puses pārvaldniekam pagaidām tiek solītas, pagaidām gan ir tikai aicinājums "RBO valdei rīkoties izlēmīgi un atbilstoši savām pilnvarām, izvērtējot RBO pārvaldnieka rīcību". ZRP arī aicinās valdi izvērtēt iespēju veikt ārkārtas auditu pārvaldnieka saimnieciskajiem lēmumiem.

"Tas nav tik vienkārši - lai atbrīvotu, jāpiedalās vismaz sešiem valdes locekļiem, bet vismaz pieciem jābūt par, turklāt jābūt satiksmes ministra apstiprinājumam," valdes nevēlēšanos nekavējoties rosināt Loginova atbrīvošanu no amata komentē Ekonomikas ministrijas pārstāvis RBO Olafs Pulks (Vienotība). Viņš norāda, ka ar valdības locekļu balsīm vien nepietiekot, savukārt iespēja, ka to atbalstīs kāds no Rīgas domes pārstāvjiem, ir apšaubāma. "Ja [Vadims] Jerošenko un [Nils] Ušakovs (abi Saskaņas centra biedri RBO valdē pārstāv Rīgas Domi) būtu iecirtušies, tad šis līgums nemaz nebūtu tik tāli aizgājis," skaidro O. Pulks.

Vienotības pārstāvis norāda arī citu aspektu, kāpēc pārvaldnieka atstādināšanu nesasteigt - tik liela uzņēmuma amatpersonu nevarot ņemt nost ilgstoši, jo tādā veidā tiek grauts uzņēmuma tēls. "Ja tas notiktu vienā brīdī, tad es šādu scenāriju pieļauju, taču mums nav vairākuma," skaido O. Pulks. Rīgas domes pārstāvji savukārt jau iepriekš norādījuši, ka gaida Korupcijas novērošanas un apkarošanas biroja atzinumu, jo citādi viņuprāt neesot juridiskā pamatojuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses