Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Notiks jau ceturtā Tiešsaistes karjeras diena

Rīt, 12. februārī, plkst. 19.30 jau ceturto reizi notiks sociālās kustības Latvija strādā organizētā Tiešsaistes karjeras diena, lai uzrunātu no Latvijas aizbraukušos un piedāvātu viņiem darba iespējas dzimtenē. Vietnē www.facebook.com/LatvijaStrada pēc tiešraides būs pieejams arī tās ieraksts.

Šoreiz Tiešsaistes karjeras dienā piedalīsies 12 darba devēji, kuri tiešraidē prezentēs sevi un savas aktuālās vakances, kā arī atbildēs uz skatītāju uzdotajiem jautājumiem.

Starp dalībniekiem ir tādi uzņēmumi kā Tele2, kas ir arī visas kustības Latvija strādā iniciators, airBaltic, Swedbank, SEB Global Services.

Tiks piedāvātas vakances visdažādākajās jomās, sākot ar klientu konsultantu pozīcijām un kvalificētiem ražošanas darbiniekiem rūpnīcā līdz pat juristu, vīnziņu un pavāru pozīcijām. Savukārt par darba iespējām reģionos vairāk pastāstīs lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība LATRAPS un uzņēmuma Valmieras stikla šķiedra pārstāvji. Publisko sektoru pārstāvēs Valsts nekustamie īpašumi un Nacionālie bruņotie spēki.  

Katrs darba devējs, kas iesaistās sociālajā kustībā Latvija strādā, publiski apņemas atgriezt Latvijā vismaz vienu aizbraukušo.

Kustības mērķis ir ilgtermiņā Latvijā atgriezt vismaz 1000 darbinieku no vairāk nekā 170 000 Latvijas valstspiederīgo, kuri šobrīd strādā vai mācās ārzemēs.

Šobrīd kustībā iesaistījušies jau 114 darba devēji no privātā un valsts sektora.

Arī kustības rīkotās Tiešsaistes karjeras dienas, šķiet, ir sevi attaisnojušas. Uzņēmumu prezentācijas no trim iepriekšējām karjeras dienām Facebook skatītas jau gandrīz 30 000 reižu. Novērots, ka vislielākā interese bijusi no aizbraucējiem Lielbritānijā, Vācijā, Norvēģijā, Zviedrijā un Nīderlandē, kuri vaicā par piedāvāto atalgojumu, nepieciešamajām valodas prasmēm un iepriekšējo pieredzi. 

''Esošais formāts īpaši veidots, lai nodrošinātu dialogu ar tiem ārzemēs dzīvojošajiem tautiešiem, kas apdomā iespēju atgriezties un šobrīd meklē piemērotas darba iespējas. Tiešsaistes karjeras dienas nu jau kļuvušas par visu gaidītu notikumu gan darba devēju, gan ārzemēs dzīvojošo vidū. Pārdomas un sarunas par atgriešanos nekad nav vieglas, tomēr novērtējam, ka cilvēki nebaidās tajās iesaistīties, uzdodot uzņēmumu pārstāvjiem ļoti tiešus jautājumus, par ko mums ir prieks,'' saka Tele2 Latvija Personāla departamenta direktore Aija Bite-Ozere. 

Viņa piebilst, ka kustības Latvija strādā virzītāji augstu vērtē arī to, ka darba devēji Tiešsaistes karjeras dienās mēdz piedalīties atkārtoti, lai pēc iespējas plašāk izplatītu ziņu par darba iespējām Latvijā un palīdzētu aizbraucējiem atgriezties mājās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses