Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Strādāt gudri un attālināti

Pārmaiņas valsts akciju sabiedrība Valsts nekustamie īpašumi uzsāka pavisam nesen – 2018. gadā. Strauji un pārliecinoši gājām uz priekšu – sākām ar jaunām vērtībām un stratēģiju, strādājām pie ilgtspējīga uzņēmuma korporatīvās pārvaldības modeļa. Veidojām uzņēmumā kultūru, kura atbalsta un izglīto darbiniekus. Vienlaikus uzsākām jaunu pieeju biroja vides veidošanā.

Ir mainījusies attieksme pret darbu – svarīgi ir nevis iet uz biroju, bet sasniegt konkrētus mērķus. Ikdienā dodam priekšroku tai darba vietai un veidam, kas vislabāk palīdz izpildīt uzticētos darbus un sasniegt konkrētos mērķus. Esot birojā, varam strādāt klusuma telpās, ja nepieciešams koncentrēties, vai kopā ar kolēģiem darbojamies komandas darbu atbalstošās telpās. Ja strādājam no mājām – sniedzam drošam darbam nepieciešamo atbalstu. Šo pieeju praktizējam paši un piedāvājam arī saviem klientiem.

Attālināti un elastīgi strādājām jau pirms Covid-19 pandēmijas – kopš 2019. gada nogales, kad no trim vēsturiskajām ēkām Vecrīgā pārcēlāmies uz jaunu, aktivitātēs bāzētu biroju Talejas ielā 1. Pandēmijas apstākļi paātrināja arī mūsu produktivitāti – esam kļuvuši efektīvāki un prasmīgāki. Kad tika izsludināta ārkārtas situācija, tehniski jau bijām gatavi sākt strādāt attālināti gandrīz pilnībā. Tā kā strādājam aktivitātēs bāzētā birojā, katram darbiniekiem jau iepriekš nodrošinājām tehniskos līdzekļus, kas ļauj strādāt jebkur – telefonu ar interneta pieslēgumu, portatīvo datoru. Jau pirms pandēmijas izmantojām attālinātā un elastīgā darba laika priekšrocības, bet lielākā daļa darbinieku bija izvēlējušies birojā organizēt sapulces.

Apzinoties, ka darbs no mājām būs ilgāks nekā pāris nedēļu, viens no izaicinājumiem bija drošas darba vides veidošana mājās. Konsultējām kolēģus un piedāvājām atbalstu ergonomiskas darba vietas izveidei – monitorus, datora paliktņus, krēslus, lai darbs mājās būtu veselībai drošs. Pavisam īsā laikā apguvām arī virtuālo sapulču specifiku, jaunās platformas un digitālos rīkus, kas palīdz darbu tiešsaistē padarīt efektīvāku. 

Svarīgi ir noteikt robežas, kas īpaši aktuāli ir šobrīd – digitālajā vidē, t. i., kolēģi vienojās par to, cik garas sanāksmes plānojam un cik vēlu drīkstam traucēt kolēģus par darba jautājumiem. Redzam, ka darbinieki seko vadītāja piemēram, ja vadītājs brīvdienas neraksta e-pastus, tad tā rīkojas arī darbinieki.

Apzināmies, ka attālinātais darbs kļūst arvien populārāks, taču arī biroja videi joprojām ir un būs nozīmīga loma uzņēmuma kultūras veidošanā. Ļoti iespējams, ka tendence būs veidot hibrīdu modeli atbilstoši organizācijas specifikai un vajadzībām. Tāpēc jau šobrīd meklējam mums piemērotāko formu, kā strādāsim pēc epidemioloģisko ierobežojumu atcelšanas un kuras pandēmijas laika mācības varēsim izmantot arī turpmāk, lai atbalstītu darbiniekus darba un privātās dzīves līdzsvarā. Lai cik tālu arī attīstos tehnoloģijas, galvenais ir un būs cilvēks. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses