Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Mammas iesaka - ko redzēt netālu no Šauļiem

Ja uz Šauļiem dosieties nevis ar sabiedrisko transportu, bet gan ar automobili – ieplānojiet pieturvietas pa ceļam uz Šauļiem. Vienā vietā ceļotājus sagaida tulpju ziedi, citā – neizsakāmi skaistas meža takas, bet ko vēl var atrast nelielās pilsētiņās – lūk, ko iesaka mammas, kuras savām ģimenēm ir piedāvājušas doties uz Šauļu pusi.

Dzīvnieku saimniecības

  • “Raibā spalva” (“Raiba plunksna”, Kairi, Šauļu raj.) atrodas pavisam netālu no Šauļiem, līdz tai nokļūt ir ļoti ērti. Bērni iepazīst visdažādākos putnus, lasa spalvas. Aplokos dzīvojošos dzīvniekus iespējams pabarot ar dārzeņiem, kas nopirkti pie ieejas.
  • “Dargaiču zoo” (Dargaiči, Šauļu raj.) – aizraujoša izklaide bērniem un pieaugušajiem. Vai esat redzējuši baltu pāvu? Te aplūkojamas radības gan ar ragiem, gan spārniem. Bērniem ir daudz vietas, kur izskrieties, kā arī iepazīt dzīvo dabu.

 

Ūdeņi

  • Ja ceļosiet vasarā, skaidrs, ka gribēsiet nopeldēties. Pašā Šauļu pilsētā ir veseli divi ezeri, bet mammas iesaka atklāt arī ūdenstilpes, kas vizuļo netālu no pilsētas. Geluvas ezers (Pageluves) apbur ar mieru, to iesaka mammas un priecājas, ka ezerā ir nožogots “varžu dīķis” mazajiem.
  • Kurtuvēnu reģionālajā parkā iespējams ne tikai pastaigāties pa meža takām, bet arī atrast ne vienu vien ūdenstilpi, kurā var peldēties. Jodles ezera izziņas takas garums ir aptuveni 4,5 km, kad to pieveic, ir ļoti patīkami ienirt atsvaidzinošajā ezerā.

 

Mūsu pilsētiņas

  • Naisus atklāj aizvien vairāk ģimeņu, mammas nespēj vien uzskaitīt, ko tur aplūkot ar bērniem – vieni skraida, citi meklē trušus salā, trešajiem patīk baltu dievības.
  • Kurtuvēniem, kā atzīst mammas, jāvelta visa diena vai pat vēl vairāk laika. Apmeklētāju centrs, zirgi, baltā baznīca, pilsētiņas arhitektūra un miers prasa daudz uzmanības. Kurtuvēnu muižas klēts atdzīvojas, kad notiek teātra festivāls, koncerti.
  • Kuršēnus jau Lietuvā ir atklājuši, bet mammas stāsta, ka te ne tikai saldās ruletes ir pašas gardākās, bet bērnus interesē arī muiža. Ja Kuršēnu pusē būsiet līdz vakaram, mammas iesaka sagaidīt, kamēr iemirdzas gaismas uz jaunā tilta pāri Ventai. Bērni varēs gan paskaitīt (cik tad ir to laternu), gan izskraidīties pēc sirds patikas.

Izaicinājumi

  • “Akmenų rūžos” izziņas taka (Ķelmes raj.) paslēpusies pa ceļam uz Tītuvēniem. Bet te noteikti ir vērts nogriezties no ceļa taciņas dēļ. Mammas stāsta, ka bērni ne tikai pabūs dabā gana ilgi, bet arī ieraudzīs neticami lielus laukakmeņus.
  • Girniku svētkalns (Šauļu raj.), šķiet, gluži vai izaicina – kurš ātrāk sasniegs kalna virsotni? Cits izaicinājums var būt ieraudzīt vistālākās iespējamās vietas – runā, ka skaidrā dienā pat Šatrijas kalna virsotne ir redzama. Mammas stāsta, ka arī līdzi paņemtās piknika sviestmaizes tur ir visgaršīgākās.
  • Mūsas tīrelī (Jonišķu raj.) ir visgarākā dēļu taka, pa kuru bērni skraida, baidot ķirzaciņas un ķerot vēju. Mammas iesaka šo dabas bagātību parādīt drosmīgiem bērniem, tiem, kuri nebaidās no neskartas dabas un piedzīvojumiem.
  • Sviles avoti (Ķelmes raj.) aizņem ļoti lielu platību, ir vieni no iespaidīgākajiem Lietuvā. Ko te darīt bērniem? Nomierināties – skatīties, kā no zemes sūcas ūdens un iemērkt rokas patiešām ledainā ūdenī. Mammas iesaka šo ūdeni iesmelt un paņemt arī līdzi, jo tam piemīt labas īpašības.

Vairāk informācijas www.visitsiauliai.lt

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ko atvest ciemakukulī no Albānijas

Iepriekšējā reizē stāstīju, ko nogaršot uz vietas, esot Albānijā. Šoreiz par to, ko atvest ciemakukulī mājiniekiem.

Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena