Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +28 °C
Skaidrs
Piektdiena, 28. jūnijs
Kitija, Viesturs, Viestards

Vācam tējas, stādām puķes

Šonedēļ vēl gaisā valda zemes zīmju enerģijas, kas palīdz dārza darbos, neskatoties uz vēsajiem un lietainajiem laikapstākļiem, kuri piebremzē dobēs rušināšanās priekus. Klāt atkal pilnmēness, kura laikā labāk apkopt jau augošo, nevis uzsākt jaunu. Tiem dārzkopjiem, kas aizkavējušies ar darbiem, gan vajadzētu saņemties un ķerties pie kapļiem un stādiem, jo būtībā jau vasara teju klāt, kad jābauda raža un jāsvin siltie, gaišie vakari.

Runājot par ražu, augļu dienās vāciet un ziemai sagatavojiet rabarberus. Labākais laiks to ēšanai un ražas ieziemošanai ir tieši līdz Jāņiem.Jāvāc arī pavasara ziedu un augu tējas - ziedu dienās, lapu dienās vislabāk.Kad pie debesīm valda zemes zīmes, pamatā stādīšanai labvēlīgs laiks ir tiem augiem, kuru raža nobriest zemē, respektīvi, saknēm. Visu nedēļu stādāmi arī dekoratīvie augi, krūmi un koki, piemēram, krāšņās hortenzijas. Bioloģijas zinātņu doktore Vija Rožukalne gan iesaka pirms stādu iegādes noskaidrot šo augu izcelsmi un augšanas īpatnības. Lielākoties košās, eksotiskās hortenzijas Latvijas ziemas pārcieš slikti, tāpēc viņa iesaka iegādāties vietējās, adaptētās hortenziju sugas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Dabas aizsardzības panākumus atzīmējot

Dabas aizsardzības pārvalde un saistītās organizācijas šogad atzīmē 20 gadus, kopš Latvija iestājās Eiropas Savienībā un pievienojās Natura 2000 aizsargājamo teritoriju tīklam.

Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena