Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Kampaņā Piekrastes tīrrade sakopta jau vairāk nekā puse piekrastes

Trešajā kampaņas Piekrastes tīrrade sestdienā, 15. septembrī, darbi norisinājās Dundagas, Rojas, Mērsraga un Salacgrīvas novadā. To laikā 341 dalībnieks sakopa gandrīz 148 kilometrus garu teritoriju, savācot 317 maisus atkritumu. No tiem 183 maisos - plastmasas atkritumi, portālu Diena.lv informēja pasākuma rīkotāji.

Organizatori izsaka pateicību visiem, kas līdz šim ir atbalstījuši iniciatīvu – šobrīd tie ir vairāk nekā 1000 cilvēki – un cer, ka pēdējos divos posmos atbalstītāju skaits tikai pieaugs. Kā zināms, saskaņā ar kampaņas Mana jūra datiem, vairākas Engures novada un Rīgas pludmales netīrāko pludmaļu topā ieņēma salīdzinoši augstas vietas, tāpēc palīdzīgu roku nebūs par daudz.

Tāpat arī organizatori lūdz cilvēkus būt vērīgiem un ziņot, ja pēc Piekrastes tīrrades darbiem nav savākti atkritumu maisi. Iniciatīvai ir vienošanās ar piekrastes pašvaldībām, ka tās nodrošinās šāda veida atbalstu.

Savlaicīga ziņošana palīdz novērst atkritumu vēlreizēju nonākšanu atpakaļ vidē – jo savlaicīgi nesavāktus maisus vējš var ieputināt smiltīs, tie var tikt ieskaloti jūrā vai arī tos var saplēst dzīvnieki vai putni.

Piekrastes tīrrade ir viena no simtgades iniciatīvām; tās laikā dalībnieki tiek aicināti sakopt visu 500 kilometrus garo mūsu jūras piekrasti. Iniciatīvas autori ir Vides izglītības fonds un kampaņa Mana jūra. Piekrastes tīrradē aicināts ikviens, kam rūp tīra jūras piekraste, iepriekš reģistrējoties mājas lapā www.tirrade.lv.

Par kampaņu Piekrastes tīrrade vairāk vari izlasīt arī žurnāla SestDiena rakstā Dāvanā - tīras pludmales!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ko atvest ciemakukulī no Albānijas

Iepriekšējā reizē stāstīju, ko nogaršot uz vietas, esot Albānijā. Šoreiz par to, ko atvest ciemakukulī mājiniekiem.

Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena